Hírek

2016.04.15. 12:55

Rátámadt egy fiatal lányra a Vörösmarty téri őrjöngő férfi (videóval)

Ahogy arról korábban hírt adtunk, több embert is megütött egy dühöngő férfi december 30-án, amit egy autós videóra vett. Információink szerint május 8-ig meghosszabbították az előzetes letartóztatását.

Buthy Lilla

December 30­-án került fel a legnépszerűbb videómegosztó portálra egy videó, amit a Vörösmarty téri kereszteződésben rögzített egy autós kamerája. A videón az látszik, hogy egy őrjöngő férfi több embert­, köztük egy fiatal lányt és egy biciklist ­ megüt, fellök és rángat fényes nappal az utcán, majd köveket vesz a kezébe, és azzal is dobálózni kezd. A videó készítője azonnal feljelentést tett a rendőrségen. Korábban sokszor írtunk az általunk csak „Vörösmarty téri őrjöngőként” emlegetett férfiről, akiről az volt az utolsó információnk, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van előzetes letartóztatásban. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen stádiumban van a büntetőeljárás, történt-e már vádelemelés?

A Vörösmarty téren elkövetett garázdaság vétsége miatt előzetes letartóztatásban lévő 41 éves helyi férfivel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője: – A gyanúsítottal szemben január 8. napján garázdaság vétsége miatt elrendelt előzetes letartóztatást a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája május 8-ig meghosszabbította, a végrehajtás helye nem változott. A nyomozás folyamatban van, a nyomozati határidő május 1-jén jár le, amely szükség esetén meghosszabbítható. Jelenleg a bizonyítékok, köztük szakértői vélemény beszerzése van folyamatban – mondta el kérdésünkre Jászberényiné Király Teodóra.

Korábban a férfi szomszédjai is meséltek lapunknak. A Sziget utcában vele egy házban lakókat korábban folyamatosan terrorizálta, fenyegette, de előfordult az is, hogy fojtogatta, a lépcsőházat pedig többször is megrongálta, trágár feliratokat firkált a liftbe, a falakra. Egyszer még a nemi szervét is megmutatta egy kislány előtt, akkor úgy tudjuk, szeméremsértés miatt feljelentették.

Előzmények:

Pszichiátria beteg az őrjöngő?

Beteges történetek az őrjöngő férfiről

Bíróságon az őrjöngő férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!