Hírek

2017.06.19. 10:29

Öt polgármesterjelölt várja a szavazatokat Iváncsán

Június 25-én, vasárnap rendezik a faluban az időközi polgármesterválasztást. Az ok, hogy a 2014-ben megválasztott polgármester április 1-től lemondott.

FMH-információ

Május végén közöltük: hatan indulnak a polgármesteri posztért. Azóta viszont egy jelölt visszalépett, így a helyiek öt emberre szavazhatnak a vasárnapi választáson. Őket mutatjuk most be röviden, Sáfár Gabriella jegyző közreműködésével.

Baki Endre (független):

– A korrekt, gazdasági szakemberekből álló, átlátható gazdálkodást folytató önkormányzatban hiszek. Így nemcsak kitűzött céljaink lesznek, hanem megvalósult fejlesztéseink, amelyek mindannyiunk életét megkönnyítik és komfortosabbá teszik. Végre nyugodt, biztonságos életet szeretnék biztosítani a helyieknek.

Molnár Tibor (független):

– Tősgyökeres, 35 éves iváncsaiként három kislányommal és feleségemmel élek a településen. 2014 októbere óta alpolgármesterként dolgozom Iváncsáért. Legfontosabb feladatom a község pénzügyi helyzetének rendezése, és az egység megteremtése mind a testületben, mind a faluban.

Rédli László (független):

– Iváncsán születtem. Eu- szakközgazdászként és közösségfejlesztőként az a célom, hogy hét szűk esztendő után, az Iváncsán élőkkel összefogva, hét bőséges esztendő felé fordítsuk szülőfalum szekerét. Azon dolgozom, hogy Iváncsa a szép természeti környezetben, egészségben és összefogásban élő emberek települése legyen.

Szabó Ferenc (független) 57 éves cégvezető:

– Tizenhat év képviselői, 4 év polgármesteri múlttal nagyon jól ismerem a települést. Sajnos az elmúlt két év történései nem szolgálták Iváncsa érdekeit. Polgármesterségem alatt (2010-2014) több fejlesztést előkészítettünk, most már konkrét munkára van szükség. Célom, hogy Iváncsának újra egységben működő testülete legyen.

Tőke László (Munkáspárt):

– Magam is munkásember vagyok. Megválasztásom esetén rendezni kívánom az önkormányzat gazdálkodását, tovább kívánom szépíteni a községet. Nyitott vagyok minden, a falu érdekét szolgáló javaslatra.

 

Szavazni vasárnap reggel 6 órától este 7 óráig lehet. Mint megtudtuk, az elmúlt évekhez hasonlóan a 001. számú szavazókör a Fő utca 61. (az általános iskola könyvtárában), a 002. számú szavazókör az Arany János utca 16. (a faluház klubhelyisége) alatt működik. Akadálymentesített szavazóhelyiség a 001. számú szavazókörben található. Azon választópolgárok, akik mozgásukban korlátozottak, mozgóurnát is igényelhetnek. A kérelmet június 23-án 16 óráig a Helyi Választási Bizottsághoz, vagy a szavazás napján 15 óráig a Szavazatszámláló Bizottsághoz kell eljuttatni.

Szavazni csak érvényes személyazonosító iratok birtokában lehet, amelyek alkalmasak a személyazonosság, a lakcím vagy a személyi azonosító igazolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!