Hírek

2015.07.06. 06:21

Nyitott sorompónál száguldott a vonat

Pusztaszabolcs - Nyitott sorompónál száguldott a vonat július 3-án 16 óra 15 perckor a pusztaszabolcsi vasúti átjárónál. Az erről készült képet olvasónk fel is töltötte a legnagyobb közösségi portálra.

Klecska Ernő

AZ információt lapunk több forrásból is ellenőrizte – korábban állítólag ilyen eset nem fordult elő. Egyik szemtanú szerint körülbelül fél órán át tartott az állapot.

- Ha hiba van, akkor a mentősöket megszégyenítő gyorsasággal kéne elhárítaniuk azt ,de ez valamiért túl lassúra sikerül – fogalmazott olvasónk.  Míg tartott az üzemzavar többször mentem át a sorompón ,volt olyan kocsi, amelyik a vágányról tolatott vissza a vonatot látva ,necces volt nézni is, mert a másikak rögtön mögötte álltak – mondta.

Fotó: Facebook

A kisvárosban, amelyet a vasút lényegében kettészel, egy uniós projekt révén hamarosan elkezdődik egy vasút-korszerűsítő munka. A pillanatnyilag legesélyesebb elképzelés szerint egy autós elkerülő épülne  a település egyik, egy gyalogos és kerékpáros pedig a másik végén, e sorompó azonban, amelyik lényegében pont a város közepén van, marad.

Az esetről lapunk megkérdezi a MÁV illetékeseit.

Kapcsolódó cikkek:

Vita az aluljáróról: Kései és hiábavaló a tervek elleni tiltakozás

Megújulhat Pusztaszabolcs, amit évtizedek óta kettéválaszt a vasútvonal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!