Hírek

2013.09.04. 16:46

Nem csak a csiliviliről szól

Székesfehérvár – Ha először a Szex és New York hősnői jutnának eszünkbe, gyorsan hessegessük el ezt a képet. Történetünk szereplői ugyan ízig-vérig modern, mai (barát)nők, ám közösségük közel sem csak a „csiliviliről” szól.

Kocsis Noémi

A reggeli kelés, készülődés, a napi munka, az örök „mi legyen az ebéd/vacsora” kérdés, a háztartás, az élethosszig tanulás, a családi szerepek összefogása, a gyerekek nevelése – s nőként egy idő után nem is értjük, mikor, hogyan jut majd időnk mindeközben önmagunkra...Hasonló cipőben járó barátnőinkkel nem hogy összejárnánk, az időhiány inkább szétszakítja a korábban megbonthatatlannak tűnő szövetségeket is. Különösen üdítő e helyzetben egy olyan pozitív és támogató női körbe csöppenni, ahol a tagok önmaguk is lehetnek, miközben valós és útmutató értékekkel gazdagodhatnak. A cikkünkben szereplő nők nem csacsogni és kávézni járnak össze rendszeresen – bár, tagadhatatlan, hogy ezen alkalmakba belefér az is.

Balról Mónika, Bianka, Beáta, Viktória, Anikó és Kata – a széttéphetetlen, kreatív hatosfogat. Rengeteg ötletük van még (Fotó: Kocsis Noémi)

Pálmai Beáta, Baranyi Anikó, Görög Viktória, Pánczél Mónika, Kovács Bianka és Rózsa Katalin alkotják a csapatot. A hat csinos, fiatal, életvidám és ötletekkel teli nő korábbi munkahelyeiken találkozott, többen ma is egy helyen dolgoznak, s egyszer csak úgy alakult, rendszeresen összejöttek szabadidejükben is. Míg mások a napi nyolc óra után legszívesebben megszabadulnának kolléganőiktől, ők terveket szövögetnek és megvalósítandó feladatokat állítanak maguk elé – közösen. Szakmájukat, érdeklődési körüket és tapasztalataikat tekintve talán különbözőek (van köztük marketinges, szépségápolással, kereskedelemmel foglalkozó, asszisztens, reklámgrafikus), de hatosuk remekül együtt tud működni például, ha valamilyen karitatív célt tűznek ki.

– A kórházi inkubátorokban fekvő babáknak apró ruhákat, sapkákat varrtunk például, bár korábban ilyesmivel nem is foglalkoztunk – meséli Anikó, akit mondhatnánk a csapat főkolomposának, ha ez ellen nem tiltakoznának a többiek, mondván: ide mindenki ugyanúgy hozza az ötleteit. Ugyan valamennyien egyedül is megtanulhatnának valami újat, de ők tudják bizonyítani: sokkal jobb élményeket lehet szerezni úgy, hogy közben meg is osztják azokat egymással. Így mentek el közösen egy macaron-készítő tanfolyamra Budapestre, mert bár sütni-főzni többük is szeret, s fiatal házasok lévén háztartást vezetnek, a cukrászkülönlegességek mindeddig kimaradtak hétköznapjaikból. A pesti főzőiskola cukrászfiúja először persze nagyot nézett az egykocsinyi lelkes hölgy láttára, ám a nap végül egy baráti kapcsolat és megannyi macaron létrejöttével végződött.

S hogy mit sajátítanának el szívesen hősnőink a közeljövőben együtt? A kérdésre röpködnek az ötletek: Anikót jelenleg egy karitatív meseolvasási akció foglalkoztatja. Viki szívesen ellesné a barista szakma fortélyait egy kávéházi kurzuson. Bea legközelebb egy olasz főzőtanfolyamon érezné magát a legjobban, Bianka pedig a szusikészítés fogásaira kíváncsi, de a drótékszerek iránt is lelkesedik. Mónika pedig egy sor, gasztonómiával kapcsolatos dolgot megosztana barátnőivel, kezdve a tálalás, ételdíszítés művészetével.

– De jó lenne egymástól is tanulni – mondja a marketinginformatikai cégnél dolgozó Mónika. – Kata szuper grafikai ötleteit például én is szívesen elsajátítanám.

A hatosfogat tagjainak fontosak a hagyományos értékek. Ez és örök az kíváncsiság – talán azért is „működnek” ők így, hatan olyan követnivalóan remekül együtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!