Hírek

2013.07.15. 12:55

Tűz volt az Alba Plázában Fehérváron (frissítve)

Székesfehérvár - Egy kapcsolószekrény kigyulladt, ezért hétfőn kora délután kiürítették az Alba Plázát - tudta meg az FMH. Személyi sérülés nem történt.

feol.hu

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság délután közölte: elektromos kapcsolószekrény gyulladt ki július 15-én, hétfőn délután egy bevásárló- és szórakoztató központban Székesfehérváron.

Fotó: katasztrófavédelem

A tűzesethez II-es kiemelt riasztási fokozatban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységek összesen hét járművel vonultak. A kiérkezésükre az épület kiürítését már megkezdték. A tűzoltók két csoportja folytatta a mozi és a tető kiürítését, míg ezzel egy időben a másik egység a tűz helyének felderítését is megkezdte. A bevásárlóközpontot körülbelül ezerötszáz embernek kellett elhagynia.

Fotó: katasztrófavédelem

Az épületben egy földszinti áramfogadó szobában elektromos kapcsolószekrény vezetékei és tartószerkezetei égtek. A helyiségben működésbe lépett a beépített gázzal oltó berendezés, így a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek kiérkezésekor lángolás már nem volt. A földszinti közlekedő tér megtelt füsttel, és az áramfogadó helyiségből további sűrű fekete füst gomolygott. A bevásárlóközpontban működésbe lépett a beépített tűzjelző berendezés, valamint a hő- és füstelvezetést segítő ablakok is kinyíltak. Az áramfogadó helyiséget a tűzoltók nagyteljesítményű ventillátorral szellőztették ki. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében elemzi.

15.50

Tűz ütött ki hétfőn kora délután a székesfehérvári plázában. A városközpontban lévő épületet kiürítették, ezekben a percekben is tart még a tűzvizsgálat. Egy ideig lezárták a tetőparkolót is, de négy órára már el lehetett hagyni.

A tűz a nyugati bejáratnál lévő kis gyors szervizben, kulcsmásolóban bekövetkezett elektromos hiba miatt alakult ki - tudta meg az FMH.

Az épület ma már valószínűleg nem lesz lesz nyitva, talán csak a boltosokat engedik be lezárni a kasszákat.

A helyszínen, körben az Alba Plaza minden nyilvános és üzemi bejáratánál emberek tömege figyelte a katasztrófavédelmisek, a tűzoltók és a rendőrök ténykedését. Az alkalmi kíváncsiskodókat rövid úton elküldték. Mindenki arra kereste a választ, hogy mi történhetett. Pár fiatal hölgy -  egyenruhájukból és kitűzőikből ítélve a szemközti fodrászatból érkeztek - elmondta: három hatalmas durranást hallottak a tűz előtt, majd elment az áram.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!