Hírek

2010.03.17. 10:32

Ki Mit Tud?-ot rendeztek Lepsényben

Lepsény - A '90-es évek óta hagyomány Lepsényben, hogy évente megrendezik a Ki Mit Tud?-ot, ahol mindenki lehetőséget kap arra, hogy bemutassa produkcióját. Egy- két év kihagyással hagyománnyá vált a rendezvény.

Borsos György

Március 13- án, szombaton 14 órakor már telt ház várta a Petőfi Sándor Művelődési Házban a nap előadóit, hogy felléphessenek. Nem hogy ülőhely, de az állóhelyekért is "vérre menő harc folyt". A bemutató házigazdája az ÁMK Szülői Munkaközössége volt, élén Bánfalviné Veres Andrea SZM elnökkel.
A napot Májer István ÁMK igazgató nyitotta meg, majd hamarosan egymást követték az előadások. Jellemző az aktivitásra, hogy több mint 100 fellépő mutatkozott be. Ezért három blokkot kellett kialakítani, köztük szünetekkel.
A kor nem volt kötött. Bemutatkoztak a legkisebbek, az ovisok, de ugyanúgy a helyi nyugdíjasok is felléptek. Hanga Sándorné meg is jegyezte: "Azt kell megírni, hogy ez egy olyan esemény, ahol az unoka a nagymamával együtt szerepel, énekel!".
Versek, népdalok,hastánc, színdarab és szintetizátoros zene alkotta az első blokkot. A szünet után a helyi citerások, az asszonykórus, illetve az iskolások színdarabja követte egymást, furulyás lányok muzsikáltak, majd az utolsó harmadban a Cirbolya Citerazenekar adott elő egy bordal csokrot, hip- hop táncot mutattak be a sulis lányok, helyi költő verseit hallgathattuk meg, és a Táncoslábúak csoportja afrikai fűszoknyás táncot és egy világító botos táncot is bemutatott.
A helyiek mellett bemutatkozott négy mezőszentgyörgyi tanulói is, akik népdalokat énekeltek nagy sikerrel.
A műsorblokkok közötti szünetben finom süteményekkel várták a megéhezett nézőket a büfében, amit a Szülői Munkaközösség tagjai prezentáltak. A műsor 18 óra után fejeződött be, amikor is az egyes fellépők egy- egy okleveles elismerésben részesültek, vastapssal kísérve.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!