Hírek

2009.05.28. 02:27

Hallhatóvá teszik az elesettek hangját

Székesfehérvár - Régiós fórumot tartott tegnap délelőtt a Magyar Szegénység-ellenes Hálózat.

Móré Erzsébet

A találkozón mutatták be a Vágóképek - rögzítve 2008 című jelentést, amely a szegénységben élőkkel készült interjúkra épülő jelentés, már második alkalommal készült el. A családok tapasztalatait hat területről gyűjtötték össze a szerzők, hetvenkilencen beszéltek arról, milyen nehézségek közepette, milyen esélyekkel vágnak neki mindennap a túlélésnek.

Márton Izabellát, a Hálózat igazgatóját kértük, ismertesse szervezetüket, céljaikat, s azt, mit tehetnek a szegénység csökkentése érdekében.

- Kilencvenhárom civil szervezet alkotja a Hálózatot, amelynek alapgondolata, tegyük hallhatóvá a szegénységben élők hangját. Öt évvel ezelőtt tizenhét szervezet hozta létre. Egy informális összefogás, résztvevői a szegénység csökkentése érdekében dolgozó civil szervezetek - de nemcsak ők, hiszen a Hálózat tagjai között megtalálhatók maguk a szegény sorban élők is. Célunk, hogy biztosítsuk: a szegénység és a kirekesztés ügye közbeszéd tárgya legyen, ez ügyben lobbizunk, érdekképviseleti formákat keresünk, megosztjuk tapasztalatainkat. Támogatni kívánjuk a civil szervezetek és az állami, önkormányzati intézmények, kutatóhelyek egymás közti együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!