Hírek

2013.04.17. 18:19

Gyermekhalál Agárdon - Szekta a háttérben?

Agárd - A hírek szerint alultápláltságban halt meg egy másfél éves gyerek vasárnap. A rendőrség vizsgálatot folytat, annak lezárulásáig részletekről nem beszél. A szomszédok is csak pletykákról tudnak.

Tribolt Lajos

A rendőrségi hír csupán annyi, hogy egy vasárnap  elhunyt, másfél éves  éves kisfiú halálesete ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálat folyik.

Agárdon az érintett család háza mély hallgatásba burkolózva áll a saroktelken. Nem csak most csöndes és titokzatosan hallgatag, egyébként is az. Az utcabeliek azt mondják, nagyon zárkózottan élt a család, a két idősebb, a harmincas házaspár és a másfél éves kislány (itt mindenki lányról beszél). A kétemeletes családi háznyi méretű épületet téglafal veszi körbe, az emeletről kamerák figyelik a kerítést és a bejáratot.

 

A sarki telken álló házat a fal és a kamerák őrzik, állítólag  senkit nem láttak szívesen bent (Fotó: Lovász Lilla)

A szomszédok azt mondják, oda még a postás sem mehetett be. Valaki arról beszél, hogy kétszer is látta az anyukát a kicsivel, egyszer babakocsival, egyszer kézben vitte. Az illető azt mondja, simogatta, becézgette, mint minden anya. Álmukban nem gondolták, hogy tragédia történik a házban, amíg vasárnap meg nem látták a mentőt és a rendőröket. Konkrétumot nem tudnak.

Az egyik szomszéd szerint a kisgyerek anyja az idősebb pár lánya,  állítólag jogász.  Van szomszéd, aki már évek óta nem látta, pedig ismeri még gyermekkorából. Pletykák viszont vannak. Többen tudni vélik, hogy egy szektához tartoztak a gyermek szülei, mégpedig a Fényevők nevűhöz. De az utcában már horrorisztikus történetek is lábrakaptak, ezeket abszurditásuk miatt nem is idézzük. Azt mindenki tudni véli, hogy a kicsi alultápláltság miatt halt meg, de nem értik a dolgot, hiszen biztosan volt mit ennie annak a  családnak, amelyik ekkora házban lakik.

Valaki azt a tippet adja, hogy beszéljünk egy gyermekorvosnővel, ő biztosan tud a kicsiről. A megadott címen egy hölgy azt mondja, ő a doktornő, de tíz méterről megkérdezi, kik vagyunk, s amikor közöljük, újságírók, akkor odakiabálja, hogy nem tudja mit akarunk, ő nem tud semmit, különben sem kezelte a gyermeket.

Másoktól úgy tudjuk, a család el sem fogadta a gyermekorvosi ellátást. Sőt, a gyermek neméről is megoszlanak a vélemények, annyira bezárkózottan éltek. A kicsi állítólag 4,5 kilós volt a halálakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!