Hírek

2014.04.30. 13:55

Cigánytelepről indult Caramel

Sárbogárd - Egy, a fiatalokat célzó prevenciós program keretében Molnár Ferenc Caramel a gyermekotthon lakóival találkozott kedden.

Zsigó Ferenc

Ezek a gyerekek az átlagnál jobban vágynak a szeretetre, ebben rejlik a sebezhetőségük, vigyázni kell rájuk! - mondta Caramel (Fotó: Török Dániel)

Tizenkét gyermekotthonba - köztük megyénkben a sárbogárdiba - viszi el prevenciós programját az egyik biztosító alapítványa. A három részből álló program keretében fiatal szakértők - különböző szakos egyetemisták, orvostanhallgatók - segítségével, nevelők és más felnőttek szigorú kizárásával beszélgetnek a nevelőotthonban élő fiatalokkal szexről, fogamzásgátlásról, védekezésről, a drogfogyasztás veszélyeiről. A záró foglalkozáson kapcsolódik a programba egy olyan sztár, aki kedvelt, ismert, szeretett a tizenévesek körében. A program keretében a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ sárbogárdi szakmai egységének vendége volt  Molnár Ferenc Caramel, a népszerű énekes.

- Törökszentmiklóson nőttem fel egy cigánytelepen, de gyerekkoromban mindig hittem abban, hogy valami történik velem, ami megváltoztatja az életemet - mondta a sztár a gyerekek előtt, majd édesapjára emlékezve - aki sokszor mondogatta: Ferikém, magadnak tanulsz! - a tanulás fontosságára hívta fel a figyelmet.

- Mert emberből vagyok - válaszolt Caramel arra a kérdésünkre, miért mondott igent az alapítványi felkérésre.

- A mai világban sokan befogják a szemüket, fülüket, nem akarnak tudomást venni a körülöttük lévő szörnyű sorsokról, én nem akarok ilyenné válni, tenni akarok valamit, a segítő szándék, a karitatív tevékenység mindig közel állt hozzám - folytatta.

Deresné Tanárki Mária, a megyei gyermekvédelmi központ igazgatója megköszönte az alapítványnak és a művésznek a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!