Hírek

2013.02.22. 16:01

Búcsú a kondigépektől - Kincsesbányán több nyertes pályázattól is visszaléptek

Több körülmény szerencsétlen összejátszásával magyarázza a kincsesbányai polgármester, hogy - a megnyert pályázat dacára - még sincsenek kondigépek az ikszt edzőtermében.

B. Kiss László

A kincsesbányai ikszt épülete, ahová a pályázaton elnyert kondigépek kerültek volna, ha nem lép vissza az egyesület

Tavaly tavasszal avatták fel Kincsesbányán a volt súlyfürdő épületében az integrált közösségi szolgáltató teret. A pályázati támogatással létesült újfajta intézményben - több más mellett - berendezésre váró edzőterem is helyet kapott. Az edzőteremből azóta is hiányoznak a kondigépek, amelyekre pedig egymillió forint értékű, nyertes pályázattal rendelkezett a helyi Kincs Kultúra Sport Egyesület. A pályázatot a polgármester kérésére adta be az egyesület - derül ki abból a terjedelmes levélből melyet Szatzker Csaba, a civil szervezet tagja, önkormányzati képviselő írt lapunknak. Az önkormányzat vállalta, hogy  megelőlegezi a kondigépek vásárlására az összeget, mivel ez a pályázat is utófinanszírozott.

Ez annyit tesz, hogy a számlák benyújtása után   utálják csak ki az elnyert támogatási összeget. A kincsesbányai önkormányzat azonban február 1-ig nem utalta át az egyesületnek a megígért pénzt. Tekintettel arra, hogy a pályázati elszámolásra megszabott határidőig csak néhány nap volt hátra, az egyesület elnöke egyetlen ésszerű döntést hozhatott annak érdekében, hogy a civil szervezetet ne érje hátrányos jogkövetkezmény: visszalépett az elnyert milliós pályázattól - fogalmazott Szatzker Csaba.

Több körülmény szerencsétlen összejátszása  vezetett oda, hogy - a megnyert pályázat dacára - még sincsenek  kondigépek az edzőteremben - mondja az ügyről Bajkai János polgámester. Tény, hogy tényleg ő forszírozta a pályázatot, ő levelezett a reménybeli szállítóval, aki azonban  - saját állítása szerint,   betegség miatt -  az utolsó pillanatig adós maradt a számlákkal és a kiszállítással. A civil szervezetek és az önkormányzat által elnyert tíz Leader pályázatból egyébként nem csak a kondigépeset, de  három másikat is visszamondani voltak kénytelenek Kincsesbányán. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy lényegesen több pénzt vonnak el az önkormányzattól az idén, mint korábban - tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!