Hírek

2013.09.18. 19:48

Állatokat éheztettek halálra Sárospatakon

Nem függ össze a két bűneset, mégis ugyanazon személyhez köthető: egy sárospataki állattartó telepen haltak éhen szürkemarhák, melyeknek egyik tulajdonosa az agárdi, tavasszal halálra éheztetett baba nagyapja.

Kocsis Noémi

Egy sárospataki állattartó telep, illetve az ott tapasztaltak miatt tett feljelentést az egyik legnagyobb honi állatvédő szervezet, mert a telepen legalább másfél száz őshonos bivaly és szürkemarha sínylődött embertelen körülmények között. Több közülük már éhen halt, mire segíthettek volna rajtuk, valamennyi állat igen legyengült állapotban volt. Az ügy egyik szereplője Fejérben is ismerős név...

A telep egyik gazdája E.Tibor, akinek leányát, E. Ildikót és annak férjét, F. Balázst különös kegyetlenséggel, 14 évnél fiatalabb sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. A házaspár 19 hónapos kisfia, Benjamin a táplálék megvonása miatt hunyt el, a szülők jelenleg házi őrizetben vannak. Mint Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, az ügyben a nagyszülőket, valamint egy budapesti természetgyógyászt is kihallgattak már, a nyomozóhatóság egyelőre további szakértői vizsgálatok eredményére vár. Bár a rendőrség egyelőre nem vont párhuzamot a két ügy között, az, hogy egy családon belül fordult elő a két, éheztetéses eset, talán a nagyszülők felelősségét is felvetheti, hiszen ők egy háztartásban éltek a kicsivel és szüleivel.

Miután a büntetőügy a rendőrségen még folyamatban van, egyelőre nem lehet tudni, mikor kerül sor vádemelésre. Új körülmény nem merült fel az agárdi ügyben, de a szakértői vizsgálatok eredménye valószínűleg több mindent eldönthet a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!