Hírek

2017.09.01. 16:20

Kutyajogsi: Speciálisan képzett ebek kaphatják meg a különleges nyakörveket

SZÉKESFEHÉRVÁR Ki ne lenne nyugodtabb egy olyan kutya közelében, amelynek fizimiskáján azonnal látszik, hogy speciálisan ügyes és okos, egy különleges képzésnek köszönhetően? Nyakas Gábor kutyakiképző ebjogosítványt tervez.

S. Töttő Rita

Tanévnyitó nyílt napot tartott az ismert fehérvári kutyakiképző pénteken Székesfehérváron. A tréner ezen az alkalmon mutatta be azt a kezdeményezését is, amely különleges jogosítványt biztosítana bizonyos ebeknek és gazdáiknak.

- Egy alaptanfolyamot követő speciális képzésről van szó, amelynek lényege, hogy „terepen", azaz éles helyzetekben, városban szocializáljuk a kutyát és készítjük fel a gazdát - mondta el kérdésünkre Nyakas Gábor.

Nyakas Gábor nyílt napot tartott pénteken - itt került szóba a kutyajogsi is Fotó: Nyakas-Kollár Orsolya

Hozzátette, hogy azok az ebek, akik jól szerepelnek a speciális vizsgán, olyan hímzett és sorszámozott nyakörvet, illetve hámot kapnak majd, amely egyértelművé teszi az ebjogosítványhoz kapcsolódó üzletek, illetve intézmények számára, hogy különlegesen képzett jószágok érkeztek hozzájuk.

- A terv ugyanis az, hogy a kutyajogosítvánnyal rendelkező ebek bebocsátást nyerhetnek majd olyan helyekre is, ahová átlag kedvenceket egyébként nem engednek be - tette hozzá az ötletgazda, ahogy azt is: több fehérvári szervezettel, intézménnyel folytat már tárgyalásokat a kérdésben. Az ebjogosítványt egyébként épp úgy, mint az emberit, időnként meg kell újítani, hogy a korábban szerzett tudásanyag megerősödjék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!