Hírek

2017.08.13. 17:50

Újra a táncé a tér Fehérváron

Székesfehérvár - A grúzok sebesen lépkedtek, fürgén ugrottak, a kínaiak légiesen suhantak a néptáncfesztivál nyitó felvonulásán.

Bokros Judit

A felvonulás állomásainál, a belvárosban kialakult tömeg jelezte: a nívós néptáncfesztivál továbbra is a fehérváriak, a vendégek nagy érdeklődéssel kísért, szeretett programja. A táncosok a plaza előtti téren kezdtek, ahol Mallorca csoportjának tagjai csattogtatták lelkesek a kasztanyettákat lépéseik közepette. Ezután közönségükkel együtt tovább indultak a Liszt Ferenc utcán, hogy a következő állomásnál már ők is megnézzék a sebesen lépkedő, térdelő, forgó, ugró grúzok táncát.

Őket a kínai hölgyek követték, akik légiesen suhanva adták elő vörös lampionos koreográfiájukat. Utánuk Bosznia-Hercegovina csoportja jött, aztán a finnek is bemutatkoztak, őket a törökök követték, végül pedig Szibéria táncosai zárták a külföldi sort. A Zichy színpadon rendezett gálán szintén ők léptek föl, kiegészülve a házigazda Alba Regia Táncegyüttessel.

A fesztivál tehát megkezdődött, csütörtökig a táncé lesz a tér. Szerda estig naponta több program várja a közönséget a belvárosban és a Táncházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!