Hírek

2017.08.01. 16:05

Kezdődik a huszadik Fehérvári Zenei Napok rendezvény Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR - Szerdán kezdődik a huszadik Fehérvári Zenei Napok. Négy napig tépik majd a húrokat, lesznek forgalomkorlátozások is.

Majer Tamás

Hétfőn délelőtt - a színpadok között - tartottak sajtótájékoztatót a FEZEN szervezői. Mind az Új Váralja sornál, mind a Mártírok útjánál, sőt a környező kisutcákban is lesznek forgalomkorlátozások. Az útlezárás idején a járműforgalom elől elzárt területre az ott lakók behajthatnak.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy a bérletek már mind elkeltek, ahogy a diákjegyek is. Szombatra pedig már most kitehetik a telt ház táblát. Az előzetesen kialakított sátorhelyeket is gyorsan lefoglalták. így újabb területeket jelöltek ki alvásra. Még a Bregyó területén is fezenesek táboroznak majd.

A hétfői sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester és a FEZEN főszervezője, Kovács Antal is kihangsúlyozta, hogy aki csak teheti, az Új Váralja sorról lépjen be a fesztivál területére.

A Mártírok útja fölött ívelő gyalogos vasúti felüljáró ugyan nyitva lesz, de az nem napi több ezer ember átengedésére hivatott, így biztonsági okokból egyszerre csak 50 főt engedhetnek át rajta: simán kialakulhatnak két-három órás torlódások is. Sokkal kényelmesebb és jóval gyorsabb lesz a bejutás az Új Váralja sorról, még ha az messzebb is esik a vasútállomástól, a városközponttól.

Tegnap még csak a sajtótájékoztatón megjelentek álltak ott szelíden, ahol a következő napokban majd a Tankcsapdára, Alice Cooperre vagy éppen az Offspringre zúznak majd a rockerek  Fotó: Simon Erika

Kifelé szintúgy nem ajánlják a hidat, hiszen egy-egy nagyobb érdeklődést vonzó koncert visszatapsainak lecsendesülésével, ha sok ezer ember egyszerre indul haza a Mártírok útja felé, abból újfent óriási tolongás lehet.

A parkolás is sokkal könnyebb lesz az Új Váralja soron, illetve a Takarodó úton. A Mártírok útján és a Raktár utcában idén nem is jelölnek ki külön parkolósávokat.

Lezárják a gépjárműforgalom elől szerda 17, csütörtök 16, pénteken és szombaton pedig már 15 órától a Mártírok útja Madách utca és Zrínyi utca közötti szakaszát és a Kinizsi utca Mártírok útja felőli részét, oly módon, hogy arról ne lehessen a Mártírok útjára ráhajtani. A korlátozás minden éjjel 2 óráig lesz érvényben. A kéklámpások (mentők, tűzoltók, rendőrök), a buszok, a taxik és az ott lakók mehetnek csak be.

Az Új Váralja soron megállni tilos tábla lesz a Széchenyi úttól kezdődően, a Déli Vasút utcánál elterelik a forgalmat a mart aszfaltos kerülő útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!