Hírek

2017.08.09. 15:11

Megtalálták az előző kutyája holttestét, aztán lefoglalták a tacskóját

Székesfehérvár - Kedden délelőtt több helyi állatvédelmi szervezet is kiszállt megvizsgálni egy újabb állatkínzási ügyet.

Kocsis Noémi

Mint az országos hatáskörű Állatvédőrség az esetről írja, bejelentést kaptak, hogy Székesfehérvár szélén egy fás, szemetes területen egy kutya teteme fekszik. A jelek szerint az állatot a gazdája bántalmazta, az eb ennek következtében veszíthette életét.

A védőrség munkatársai a bejelentő iránymutatásával könnyen megtalálták a szerencsétlenül járt ebet, majd azonnal értesítették a rendőrséget, akik gyorsan megérkeztek és elkezdték a helyszínelést. Az ügybe két másik állatvédő szervezet munkatársai (FEMA, ASKA) is bekapcsolódtak, ugyanis hozzájuk is érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban. A tetemet hatósági állatorvos is megvizsgálta, de a test bomlása már annyira előrehaladott állapotban volt, hogy még boncolással sem lehet egyértelműen kideríteni, mi okozta az elhullását. Regisztrált chipjének köszönhetően azonban a tulajdonosa ismertté vált és az is kiderült, hogy korábban örökbe fogadták.  A tulajdonos ingatlanjához érkezve az Állatvédőrség munkatársai egy életben lévő tacskót találtak, azt hatóságilag lefoglalta és a székesfehérvári gyepmesteri telepre szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!