Hírek

2017.08.06. 15:26

Életmentő defibrillátort adtak át a kálózi sportpályán

Káloz – Az önkormányzat és a sportegyesület életmentő defibrillátor beszerzését határozta el nemrégiben. A szándékot azután hamarosan tett követte – mondta el Weisengruber Imre polgármester és Szabó Éva, a Kálozi Sportegyesület elnöke pénteken este a készülék átadásakor a sportpályán.

V. Varga József

A defibrillátor 600 ezer forintba került, melynek felét-felét az önkormányzat és a sportegyesület állta.  Részt vett az átadáson Bőle Pál háziorvos és Varjú Viktor, az Országos Mentőszolgálat abai mentőállomásának mentőápolója. A doktor és a mentőápoló egy bemutatót is tartott a készülék szakszerű használatáról a jelenlévő sportolók és az érdeklődők előtt. Az ambu babán is bemutatták az újraélesztés folyamatát. Az időfaktor nagyon fontos: először  az újraélesztést kezdjük meg, telefonáljunk, és használjuk bátran a defibrillátort.

Bőle Pál (j) és Varjú Viktor tartott bemutatót     Fotó: V. Varga József

Elhangzott: bár soha ne legyen rá szükség a sportpályán, a rendezvényeken, de ha mégis kell, szakszerűen tudjuk kezelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!