Hírek

2017.07.05. 17:55

Egy éve építkeznek a Móricz Zsigmond utcában, a lakók egyre nehezebben bírják

A Móricz Zsigmond utcában közel egy éve zajlik egy építkezés, amely miatt információink szerint több környéken élő is panaszkodik.

Laci Patrícia

Czompó Zsuzsanna a Móricz Zsigmond utcában él már 19 éve, ám az utóbbi egy évét megkeserítette a közvetlenül a háza mellett zajló építkezés.Zsuzsanna azt állította, hogy az otthona mellett egy csaptelepet telepítettek, az asszony szerint emiatt beázik a fal nála. Azt is kifogásolta, hogy a mobil wc szintén a ház mellett áll.

A panaszos szerint előfordult, hogy vasárnap dolgoztak, illetve volt olyan alkalom, hogy éjszaka betonoztak, utóbbi történettel a Fejér Megyei Hírlap is foglalkozott. Emellett kárt okoztak a házában is, például már az építkezés elején betörött az egyik ablaka, bár a javítási költségeket állta a kivitelező cég. A munkával járó zajt pedig képtelen már elviselni a nő. Zsuzsanna hangsúlyozta, nincs magánélete, s képtelen így nyugodtan élni.

Az asszony szerint nem ő az egyetlen, aki panaszkodik, például a múltkor a rendőrséget is kihívta valaki a környéken, ugyanis szombaton reggel 7 órakor már megindultak a munkálatok.

Szalay Ákos, a beruházó cég ügyvezetője elmondta, általában reggel 7 órától 17 óráig dolgoznak hétköznap, szombatonként 15 óráig alkalmanként.

- Eddig egy alkalommal a kánikulai meleg miatt délután kezdtük a betonozást, ez este 19 óráig tartott, ami szintén szabályos. Amennyiben 30 fok feletti hőmérsékletek lesznek, akkor előfordulhat, hogy ezt még 1-2 alkalommal meg kell ismételni. Vasárnapi munkavégzés 2 alkalommal fordult elő, védőcsöveket és védődobozokat helyeztünk el, ami nem volt hangos tevékenység. Éjszaka egyszer történt betonsimítás, ez a beton lassú megkötése miatt húzódott az éjszakába - mondta Szalay Ákos, aki azt is hozzátette, hogy a helyi rendelet előírásai alapján zajkibocsátással járó építési és bontási tevékenység munkanapokon 7 órától 19 óráig, szombaton 8 órától 19 óráig, vasárnap és munkanapokon viszont nem végezhető.

A beázással kapcsolatban elmondta, a ház középső traktusánál, amelyben Zsuzsanna is él, lábazati vízszigetelés nincs, így a fal egyes részeken erősen nedves. A jelenlegi ideiglenes csaptól nagyjából 6 méterre található ez a rész, tehát nincs túl közel, így nem attól ázik el.

Hozzáfűzte, a környéken lakók türelmét és megértését kérik. Az építkezést várhatóan 2018 januárjában fejezik be, de a külső terep- és kerti munkák az időjárás miatt márciusra csúszhatnak.

Az önkormányzattól megtudtuk, a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodája felvette a kapcsolatot Czompó Zsuzsannával, kiderült, panasza birtokvédelmi eljárásban kezelhető, az ennek megindítására vonatkozó kérelmet be is adja a panaszos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!