Hírek

2017.07.31. 16:11

Ahol a szükség, közel a segítség? - Szombaton kigyulladt és leégett egy régi típusú ház Sárszentmihályon

Sárszentmihály – A Kossuth utcai ház lakhatatlanná vált a tűzben. Keresem az ott lakót, de nem találom a faluban.

V. Varga József

A sarkon lévő postára betérők közül tegnap délelőtt ketten nem is tudnak a tűzesetről. Elhagyom az óvoda bejáratát, egy kisteherautóval találkozom csupán, az utca amúgy csendesnek mutatja magát.

Kalmár Tibor polgármester

Amint már beszámoltunk róla: szombaton kora délután kigyulladt és leégett egy régi típusú ház a Kossuth utcában. Az ott lakó férfi a konyhában főzött, közben hátul füvet vágott, és ekkor keletkeztek a lángok. Az oltás több órán át tartott, nehezítette a tűzoltók munkáját, hogy az épület fala, tetőszerkezete a tűzben annyira megrongálódott, hogy számos részen össze is dőlt. A ház lakhatatlanná vált, az egyedül élő férfi nem sérült meg, a lángok nem terjedtek át a két szomszédos házra.

Az utcai kapun lakat, bentebb a tűzkakas pusztításának nyomai

A kapun lakat, belül mindenütt a tűz nyomai. Az épület maradványai sötéten tátonganak, az udvar kész csatatér, a rozsdás parabolaantenna magányosan árválkodik a betonoszlopon. Kidőlt falak, leszakadt, füstös gerendák, oldalt a csonka szarufák megroppant mementóként merednek az ég felé.

– Jó napot! – köszön rám egyszer csak a szemközti házban lakó férfi. – Nincs itthon a Feri, a testvére jött el érte az tüzet követően, és elvitte Ászárra.

Az üde-zöld lugason már itt-ott mutatja magát a szőlőfürt

Mindene odalett – folytatja emberünk. Még ő adott neki pólót, nadrágot, annak idején együtt gyerekeskedtek. Akkora hő keletkezett a tűzben, hogy a fölső szomszédos háznál a redőny is megolvadt.

A szél egyébként a kert felé vitte a lángokat – a pusztítás pernyefoltjait jól látom a fák koronáján.

Kalmár Tibor polgármester arról számol be, hogy az önkormányzat százezer forintos gyorssegélyt juttat a férfinek. Valamint felveszik a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszttel is. Elkél a segítség.

A károsulttal maholnap a polgármesteri hivatalban találkoznak – megbeszélik a továbbiakat. Bár a kommunikáció nem egyszerű: Feri telefonja is bent égett. Az elöljáró úgy tudja, konténerlakásban gondolkodik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!