Hírek

2017.07.09. 14:26

A magyar pite napja meggyes mámorral Lepsényben

Lepsény – Szombaton este a Leblanc Győző – Tóth Éva páros, majd Kocsis Tibor énekelt a nagyközönségnek. Vasárnap a Desperado együttes és Janicsák Veca koncertezett.

V. Varga József

A hétvégi falunapon mindenki megtalálhatta a kedvére valót. Szombaton, a  8. Lyukas fazék fesztiválon csülökpörköltet készítettek a csapatok. A zsűri, Kiss Gyula (elnök), Gócza Lászlóné Márta és Koltainé Gócza Mónika huszonegy kiváló bográcsételből választotta ki az általa legjobbnak ítélt produktumot. A pálmát az idén a Lepsényi – Mezőszentgyörgyi Borbaráti Klub gárdája vitte el csülökpörköltjével. A szervezők első alkalommal hirdették meg a Pitesütő versenyt, melyre bármilyen ízesítésű, otthon elkészített pitével lehetett nevezni. Az elbírálásban előnyt jelentett az ízléses tálalás és az ötletes elnevezés is.

A fantázianevek magukért beszéltek: Nyári zápor, Legénycsábító, Meggyes mámor, Hópihe, Futrinkai meggysziget, Túrós torkosság,  Apák napi meggyes. A szakértő zsűri a legfinomabbnak Sütő Lászlóné Hópihe pitéjét ítélte. Eredményhirdetéskor mindez így hangzott: Lepsény legízletesebb Pihe-puha Hópihe pitéje.

A zsűri tagjai éppen a pihe-puha pitéket pontozták Fotó: V. Varga József


A szervezők ugyancsak keresték (és meg is találták) a fesztivál leghasználhatatlanabb, legrozsdásabb, leglyukasabb, de a gazdája számára mégis kedves fazekát. Bachmann Ferencné Zsóka fazeka 26 szavazattal nyert. Az önkormányzat jóvoltából a vidámpark ingyenes volt az aprónépnek, jól sikerültek a homokképek, kunsztokkal szolgált a Tótágas Tornárium, a rúd- és légi akrobatika és a vasárnapi kempo-bemutató. Az utcabálon a Black &

White Duó muzsikált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!