Hírek

2017.06.13. 09:19

Koszorúztak, majd a fehérvári városházára látogattak a lengyel vendégek

Székesfehérvár – A Katyn Emlékkeresztnél helyezett el koszorút kedden délelőtt egy lengyel delegáció a megye és a város képviselőinek jelenlétében.

Bokros Judit

Kedden, a fehérvári Jávor Ottó téren találkozott egymással a Budapestről érkezett Jan Dziedziczak, Lengyelország Külügyminisztériumának a Lengyelség, parlamenti és konzuli ügyekért, kulturális diplomáciáért felelős államtitkára, Halina Csúcs, az Országgyűlés lengyel szószólója és Mateusz Stąsiek a KÜM Polonia főosztályvezetője a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat, illetve a város és a megye képviselőivel.

A lengyel vendégek és fehérvári vendéglátóik a Katyn Emlékkeresztnél. Középen jobbról Jan Dziedziczak, tőle balra Halina Csúcs és Cser-Palkovics András polgármester
Fotó: Koppán Viktor

A vendégek, valamint Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök ezután koszorút helyezett el a Katyn Emlékkeresztnél a lengyelek 2. világháborús tragédiájára emlékezve.

Fotó: Koppán Viktor

Fotó: Koppán Viktor

A politikusok és kísérőik a belvároson át a városházára sétáltak, ahol beszélgetésen vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!