Hírek

2017.05.10. 11:41

Pillanatok két riasztás között - a mentők nyílt napján jártunk

Szó szerint tárt kapukkal várták a látogatókat a mentőállomáson szerdán. Jöttek is sokan körbenézni.

S. Töttő Rita

Idén 130 éve alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület, melynek apropóján minden esztendőben a mentőkre irányul a figyelem május 10-én. Idén sem volt ez másként, a fehérvári mentőállomáson is nyílt napot rendeztek, hogy a gyerekek barátságosabb módon kerüljenek kapcsolatba a mentőautókkal, azok belsejével. Jobb ez így, mintha éles helyzetben kellene először találkozniuk a sárga villogós autóval. Ezúttal is nagy odafigyeléssel lesték Klupács Péter mentőtiszt minden szavát, aki az újraélesztésről tartott látványos bemutatót a kicsiknek – persze úgy, hogy azt ők is megértsék. Természetesen a mentőautók felszerelését is megnézhették, sőt, egy tűzoltóautó is rendelkezésükre állt ezen a napon, akit pedig érdekelt, a mentők munkájából kaphattak ízelítőt.

Amiről egyébként az átlagember sem tud sokat, legtöbben csak annyit, hogy 1 percen belül el kell indulniuk, miután riasztást kaptak és 15 perc alatt a helyszínre kell érniük... A mentősök napjairól László Gyula megyei vezető mentőtisztet faggattuk. A cikk a Fejér Megyei Hírlap május 11-i számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!