Hírek

2017.05.21. 17:30

25 év, 25 ezer állat - A belvárosban szülinapozott a szervezet

A fehérvári Herosz állatotthon egész napos rendezvénye flashmobbal indult. Felnőttkorban örökbefogadott kutyákkal mutattak be produkciót, bizonyítva, hogy a felnőtt kutyák is taníthatók.

Majer Tamás

A nap során az érdeklődők találkozhattak állatorvosokkal, kutyatrénerekkel, kutyakozmetikussal is. A gyerekeket kézműves foglalkozással és állatsimogatóval vonzották, nyulakat, teknősöket, sünöket és japántyúkokat is megfigyelhettek a lurkók. A színpadon Benkő Andrea vezetett beszélgetéseket ismert fehérvári személyiségekkel az állatokhoz fűződő viszonyukról. Felléptek a Felicita táncosai, zenélt a Country Road.

Az állatotthonban jelenleg 120 kutya és 30 macska várja örökbefogadó gazdáit. Néhányukat be is mutatták a látogatóknak, akár a rendezvényről is magukkal vihették őket új, rátermett gazdijaik. Krepsz Gyöngyi zoológus, a szervezet titkára elmondta, a 25 esztendő alatt több mint 25 ezer állatot mentettek meg. Az önkéntesek munkáját emelte ki, akik a kezdetektől a legfontosabb, nélkülözhetetlen támaszai az otthonnak. Jelenleg mintegy 50 önkéntesük van, köztük kamaszok, kismamák, de egész családok is.

Év végéig folytatódnak az ünnepi programok, nyílt napot tartanak június 18-án a Takarodó úti állatotthonban, pikniket július 8-án a Palotavárosi tavaknál, de lesz belvárosi séta is az állatok világnapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!