Hírek

2017.04.09. 19:55

Vagyok, hogy szeressenek! - Az egyetlen országos program, melyen megmutatkozhatnak

Székesfehérvár - A Székesfehérvári Első Lions Club tízedik alkalommal rendezte meg a hétvégén a látássérült, sérült és hátrányos helyzetű embertársaink megmutatkozását segítő rendezvényét az esélyegyenlőség jegyében.

V. Varga József

A kulturális és művészeti találkozó védnöki tisztét Angelica Károlyi, a Károlyi József Alapítvány kulturális igazgatója és Simon Zoltán, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója töltötte be.

A Vagyok 2017 képzőművészeti kiállításán ötvenhárom alkotó munkáit láthatták az érdeklődők, a Ki mit tud?-on harmincnégyen mutatkoztak be vers- és prózamondás, jelenet, humor, szóló és kórus ének, hangszeres zene, valamint tánc kategóriában a Köfém művelődési házban.

A Lions club által támogatott vak móri Pisch Bendegúz és édesanyja, Könnyű Edina

A Lions club elkötelezett tagsága a Vagyok elnevezésű programjával kívánja felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők átlagon felüli kifinomult képességeire, életszeretetére és kitartására - mondta el lapunknak szombaton Ságiné Farkas Gyöngyi elnök.

Az előző rendezvények sikere és jó hangulata azt mutatja, hogy szükség van ilyen találkozókra, ahonnan a résztvevők pozitív élményekkel feltöltődve, új barátságokat kötve távoznak otthonaikba, az ország minden részébe.

A rendezvény mottója önmagáért beszél: "Vagyok, hogy szeressek. Vagyok, hogy szeressenek. Vagyok, hogy megmutassam magam. Segíts, hogy megismerhessem a világot!"

A vasárnapi délutáni gálaműsor egyik fellépő zenekara Fotó: Koppán Viktor

A gála résztvevői és a vendég Lions klubtagok vasárnap délelőtt Gorsiumba kirándultak, ahol megtekintették a Pompeji kiállítást. A délutáni gálán felléptek a Vagyok 2017 szereplői, valamint Jánoki Márió és a Nem Adom Fel csapat.

A gála bevételéből és a szponzori támogatásokból a klub a 15 éves vak Pisch Bendegúznak adományozott egy úgynevezett okosbotot, hogy megkönnyítsék számára a napi közlekedését.

A fiatalember édesanyjától, Könnyű Edinától megtudtuk: Bendegúz Mórról jár Székesfehérvárra középiskolába, a Zichy ligetnél száll át a helyi járatra, a Prohászkánál száll le, majd onnan gyalog folytatja útját a Vasvári gimnáziumba. Hálásak, szívből köszönik a klub adományát.

- Már kézbe vettem, ismerkedem a bottal - mosolygott Bendegúz -, de úgy mondták Gyöngyi néniék, hogy egyhetes intenzív tanulás vár még rám... Kilencedikes vagyok, angol tagozatra járok, és sok barátom van az iskolában - tette hozzá.

Bendegúz hétéves korában lépett fel először a Vagyok Ki mit tud?-ján, általában prózát mondott vagy zongorázott, most egy Szabó Lőrinc-verset hozott. Azt is elmondta: öccse, Dániel tizenegy éves, húga, Dorka négy, s nagyon szeretik egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!