Hírek

2017.04.17. 12:16

Megvannak az idei martonvásári Fülesbagoly-döntősök

Martonvásár - Kialakult a martonvásári Fülesbagoly Tehetségkutató döntőseinek névsora. A 151 jelentkezőből 10 együttes illetve előadó mutathatja meg magát a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színpadán április 22-én.

Kocsis Noémi

A verseny a FISH! zenekar nagykoncertjével zárul. A teljes rendezvényre ingyenes a belépés.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még az év elején írták ki a szervezők, és hazai, illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában játsszó együttesek illetve előadók jelentkezését várták rá. Igen sokan neveztek a versenyre, összesen 151 produkció küldött be előzetes hanganyagot. Ezeket előzsűrizték, és így alakult ki végül a döntős mezőny. A fináléban 10 zenekar mutathatja be élőben tudását, mindenki 20 perces minikoncertet ad a helyszínen, a Brunszvik-Beethoven központban. Fellép többek között az egyszemélyes bass/loops/hip-hop Szipka Loops, a pécsi alterrock All Inclusive Delicates, az igényes popban utazó Nagy Zsófi and her Band, a szintén egyszemélyes akusztikus folk-rock Kölyök, a székelyföldi folk-kvartett Eztán, a rock and roll duóként üzemelő Baron Mantis, a hegedűvel megbolondított alterrock Fák Alatt Zenekar, a dallamos popmetalt képviselő Phrenia, az improvizatív jazz-pop-soul itthoni képviselője, a Shaibo illetve egy modern metalfogat, a Faith & Deed. A teljes rendezvényre ingyenes a belépés.

A tét nagy, a szervezők ugyanis rengeteg értékes ajándékot adnak az első három helyezettnek és a különdíjasoknak, köztük fesztiválfellépéseket, sajtómegjelenéseket, lemezfelvételt, előzenekarozást és további díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!