Hírek

2017.04.11. 06:49

Az Everest alaptáboránál jár Száraz Dénes!

Budapest - Nyolc nap alatt felért az expedíció alaptáborába Száraz Dénes a Magyar Everest Expedíció tagjaként, a néhány éve Székesfehérvárott is játszó színész most onnan folytatja útját az Island Peak 6.189 méteres csúcsára.

Kocsis Noémi

A mostanában az egyik honi bank reklámjában görkorcsolyával szereplő Száraz - Mohai Balázs fotós és Pintér László Eurosport-kommentátor társaságában – két nap alatt fog elérni az Island Peak 5.150 méteren található alaptáboráig, majd kezdetét veszi a mászás, egészen a csúcsig, ami több mint ezer méter szintkülönbség leküzdését is jelenti.

Fotó: KenMedia

Kalandos út vezetett már idáig is, ugyanis a felkészülés során nem várt nehézségek jelentkeztek: egy rosszullétet követően kiderült, hogy a színész szervezetének túlzottan alacsony a vaskészlete, így vénás vaspótlásra volt szüksége. Szerencsére a kezeléseknek köszönhetően mégiscsak nekivághatott élete legnagyobb kalandjának.

- Az Everest régóta a bakancslistámon szerepelt, így amikor felkerestek, nem volt kérdés, hogy csatlakozom a Magyar Everest Expedícióhoz. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy az alaptáborig vezető komoly túra megtételén túl arra is lehetőséget kapok, hogy meghódíthassam az Island Peaket - nyilatkozta útjáról Száraz Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!