Hírek

2017.03.02. 19:40

Növekvő biztonság - Sikeres évről számolt be a sárbogárdi rendőrkapitány

Sárbogárd - A rendőrség munkája a térségben harmincezer ember biztonságát érinti, a kapitány sikeres évről tudott beszámolni a városi állománygyűlésen.

V. Varga József

Évértékelőt tartott a napokban a Sárbogárdi Rendőrkapitányság vezetője a városháza dísztermében. Budavári Árpád rendőr ezredes, kapitányságvezető állománygyűlésen értékelte a Sárbogárdi Rend-őrkapitányság múlt évben végzett munkáját. Megítélése szerint a rendőrkapitányság sikeres évet zárt, s ezért köszönetet mondott az állomány szakmai helytállásáért. A rendőrkapitány beszámolt az elért eredményekről, a tapasztalt tendenciákról, a célkitűzésekről, és különös sikerként értékelte, hogy a regisztrált bűncselekmények száma az illetékességi területükön mintegy 40 százalékkal csökkent. Az értekezleten Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kivételesre értékelte a bogárdi kapitányság szakmai tevékenységét.

Budavári Árpád rendőr ezredes állománygyűlésen értékelte a kapitányság tevékenységét
Fotó: A rendőrség

Amint Budavári Árpád kapitányságvezető lapunknak kifejtette: 2016-ban a járás területén 692 bűncselekményt regisztráltak, melynek kétharmada a vagyon elleni cselekmények kategóriájába tartozott. A 692 bűncselekményből 246 volt a betöréses lopások száma. Nyomozási eredményességük némileg meghaladta a 64 százalékot. A közlekedési balesetek aránya 40 százalékkal csökkent a 2015-ös évhez viszonyítva: a mintegy 700 négyzetkilométeres területükön 31 baleset (közülük 1 halálos) történt tavaly.

A statisztikai adatok mögötti tartalom akkor értékelhető igazán, ha a csökkenő számok növekvő biztonsággal párosulnak. Az állampolgárok biztonságban tudhatják magukat Sárbogárdon, valamint a járás településein egyaránt. A rendőrség jó kapcsolatokat ápol az önkormányzatokkal és a polgárőr szervezetekkel.

Szolgálatukat az illetékességi területükön úgy tudják ellátni, hogy közben eleget tesznek a migrációs válságból adódó határrendészeti elvárásoknak, feladatoknak - tette hozzá Budavári ezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!