Hírek

2017.01.02. 20:45

Sok eb megsínylette a durrogtatást

Miközben a közösségi portálokon sok olyan megosztást találunk, amikben az engedélyezett időn túli petárdásokra, tűzijátékokkal durrogtatókra panaszkodtak a kutyások, azonközben a rendőrökhöz semmilyen feljelentés nem érkezett.

Bolondokháza - összegzi egyetlen érzékletes szóban a jelenlegi helyzetet Molnár Tamásné, az Aska Alapítvány menhelyének vezetője. A telepvezető nem rejti véka alá véleményét a fokozott szilveszteri petárdázásról, és nem csak amiatt, hogy nekik ez az év első három hetében folyamatos, a durrogtatás miatt megrémült, elkóborolt, elszökött kutyák felkutatását és befogását jelenti. Tavaly a telepükön kapott szívinfarktust és hunyt el egy kutya az ijedtségtől fellépő sokkban.

A menhelyen élő gazdátlan állatokat is megviseli a durrogtatás
Fotó: Archív

Tegnap kora délutánig hét ebet gyűjtöttek be, általában a szomszéd faluban kóboroltak, s további több tucat eltűnt állatot keresnek még gazdáik megyeszerte. A telepvezető legkorábban a hónap végére ígért összegzést az idei szilveszteri éjszakán nyoma veszett állatokról. A közösségi oldalon sok, pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos panasz látott napvilágot. Többen azt írták, bár tilos, mégis sokan petárdáztak szilveszterkor, mások pedig 6 óra után is lőttek fel tűzijátékot.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward elmondta, a válaszadásig olyan információ nem érkezett a rendőrségre ezzel kapcsolatban, amely alapján eljárást indítottak volna.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!