Hírek

2016.12.05. 21:00

Csillogás és sport volt a téma a Lorántffy tervezőpályázatában

Dunaújváros - Harmadik alkalommal hirdették meg az Ifjú divattervező rajzversenyt a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégiumban hétfő délután.

Balla Tibor

Ezúttal is a rajz és a divat iránt érdeklődő 7-8. osztályos tanulók versengtek. A versenyfeladat egy stíluskeverés volt: Csillogás és sport. E témakörben kellett ötletes, több ruhadarabból, kiegészítőből álló öltözetet tervezniük a város általános iskoláiból érkezett versenyzőknek.

A rendelkezésre álló két óra alatt elegáns és egyben sportos öltözéket kellett tervezniük, ami akár ünnepi is lehetett, de fiatalos, és az utcának szóló trend.

A jelentkezők nem a helyszínen szembesültek a feladattal, előre megkapták a témát, és a korábbi gyakorlatnak megfelelően már felkészülten érkeztek a versenyre. Kiindulásként mindössze egy üres lapot kaptak, amin még egy emberalak sablon sem volt.

A versenyzőknek két óra állt rendelkezésére a tervhez  Fotó: Zsedrovits Enikő

A rajztechnikában semmilyen megkötés sem volt, olyan eszközt használtak, amilyet akartak. A versengés nem titkolt célja volt, hogy tanulókat, divatosokat, bőrösöket, szabókat toborozzanak az iskolának.

Az eredményhirdetést pénteken délután tartják majd az iskola nyílt napján, ahol divatbemutatóval is várják az érdeklődőket, és egész nap folyamatos alkotás is lesz. A későbbiekben a pályázatra beérkezett munkákból kiállítást szerveznek az iskola tanműhelyének folyosóján, ahol most a művészeti ágazat divat- és stílustervező tanulóinak munkái láthatók. Az első három helyezettet díjazzák is, és az elmúlt években különdíj is gazdára talált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!