Hírek

2016.11.02. 18:55

Újra lesz okosjövő napja, ezúttal fehérvári helyszínelőkkel

Székesfehérvár - Amíg a diákok felderítik a tökéletes bűntényt, a felnőttmegőrzőben műhelybeszélgetések várják a szülőket, tanárokat, az okosjövő napján.

Buthy Lilla

Derítsd fel a tökéletes bűntényt a Fehérvári helyszínelőkkel ! - ezzel a szlogennel hirdette meg idén a Nők a Tudományban Egyesület székesfehérvári programját, a november 5-ei okosjövő napját. Az ingyenes, de regisztrációköteles pályaorientációt segítő tudományfesztivál helyszíne idén is a Lakeside Hotel, illetve az MKOSZ edzőcsarnok lesz. - Az okosjövő napjának célja, hogy ne csak a diáklányokkal, hanem családtagjaikkal, barátaikkal, tanáraikkal is megismertesse a helyi székesfehérvári vállalatokat. Tavaly az okosjövő napjának résztvevői megmentették a világot, idén a Fehérvári helyszínelők kitelepült laborjában a természettudományok, a józan ész és kétszáz székesfehérvári fiatal segítségével derítik fel a tökéletes bűntényt - mondta el Szigeti Fanni, a NATE ügyvezetője. -

Az ilyen programok jó alkalmak arra, hogy a lányok tapasztalt emberekkel találkozzanak. Segít bennük tudatosítani, hogy lányként is el lehet helyezkedni természettudományos pályán - kezdte a volt telekis diák, jelenleg már elsőéves fizikus hallgató Molnár Janka Sára, majd hozzátette: - Szombaton is rengeteg érdekes és vicces feladattal találkozhatnak, olyan kérdéseket tehetnek fel, amit lehet, hogy máshol nem mernek, ráadásul ezekre választ is kapnak. Olyan emberekkel tölthetnek el egy napot, akik hasonlóan gondolkodnak, emellett a program összekovácsolja a családot is.

A képen Molnár Janka Sára, Forczek Bianka és Kasnya Csilla  Fotó: Zsíros László Róbert

- Fejér megye legmozgalmasabb szombati programja - tette hozzá a tópartis Forczek Bianka, a NATE egyik nagykövete, aki kutató szeretne lenni. - Fiúknak és lányoknak is remek időtöltés lesz, rengeteg logikai feladattal és csapatépítéssel. Tizenöt különböző helyszín segít majd a nyomozásban. Tavaly is nagyon jó volt a rendezvény, akkor tizenöt globális problémát ismerhettünk meg: lézer alatt kellett mászkálni, kötelekkel csövet a helyére egyensúlyozni, de láthattunk kémiai kísérleteket is. Idén is lesznek hasonló részei a programnak, melyek közelebb hozzák az érdeklődőket a természettudományos területekhez, vagy akár a kódfejtéshez - fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!