Hírek

2016.11.17. 12:07

Nem hitt a szemének: 239 ezres kötelező-ajánlatot kapott húsz éves kocsijára

Budapest-Fehérvár – Nem karambolozott, nem ütött el senkit, ám húsz éves, 1400 köbcentis autójára versenyautókat idéző, évi 239 ezer forintos kötelező felelősségbiztosítási ajánlatot kapott olvasónk.

Házi Péter

– 1970 óta van jogosítványom, a húsz éves Opel Astrámmal soha nem karamboloztam. A legkedvezőbb bonus-malus fokozatban vagyok, évi tízegynéhányezer forint volt eddig a kötelezőm. Éppen ezért is kaptam majdnem szívinfarktust, amikor az MKB Általános Biztosítótól, akikkel már három éve szerződésben vagyok, évi 239 ezer forintos biztosítási ajánlat érkezett. Ez olyan, mintha legalábbis egy Ferrari lenne a garázsomban, amivel 200-as sebességgel száguldozok éjjel-nappal – mondja olvasónk, László. A történethez természetesen hozzátartozik, hogy panaszosunk a biztosítótól kapott egy emailt, amelyben a cég ez év végével felmondja a szerződést és felhívja a címzett figyelmét, más biztosítónál kössön KGFB-t.

Olvasónk ennek megfelelően még aznap a neten kért ajánlatokat, erre érkezett meg ugyanettől a biztosítótól a 239 ezres ajánlat azzal a felvezetéssel, „Köszönjük, hogy társaságunkat választotta a KGFB megkötésekor!”

– Most akkor melyik az igaz, a felmondás, vagy az, hogy örülnek annak, hogy őket választottam? – teszi fel a kérdést olvasónk.

 

Fotó: archív

_ A CIG Pannónia, illetve a csoport nem-életbiztosítója a közelmúltban megvásárolta az MKB életbiztosításssal illetve általános biztosítással foglalkozó két részvénytársaságának jelentős részét. A CIG-csoport a tőzsde honlapján erről hivatalos tájékoztatást adott. Ismert, hogy a CIG kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást csak flották számára nyújt, így elképzelhető, hogy az MKB biztosítók üzletpolitikája is változik – mondta érdeklődésünkre Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs főosztályvezetője. Piaci információk szerint az eddig egyébként német tulajdonban lévő MKB Általános Biztosító az alkuszcégeken keresztül felmondja a kötelező gépjármű felelősségbiztosításokat. Gilyén Ágnes véleménye szerint a 239 ezer forintos ajánlat is arról szólhat, hogy a biztosító „kiárazza” magát a piacról, azt üzeni, hogy az ügyfél ne velük kössön szerződést, hanem érthető módon keressen egy, a KGFB-t nagyságrendekkel olcsóbban megkötő biztosítót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!