Hírek

2016.11.25. 08:18

Mégis ki kinek az alvállalkozója? - Sok a panasz a vasútról

Hatósági bejelentést tesz és vizsgálatot kezdeményez a Jobbik a rabszolgatartó vasúti vállalkozások ellen, mondta a párt megyei elnöke péntek reggeli sajtótájékoztatóján.

Kocsis Noémi

Árgyelán János dokumentumokkal is szolgált: ezeket a vasút területén dolgozó munkások küldték neki, a kirajzolódó kép szerint az ott működő munkáltatók - a jogszabályokat kihasználva - számos területen megsértik a jogszabályokat, a sorozatosan megjelenő alvállalkozók és azok alvállalkozói - sokszor már követni sem lehet, hogyan is épül fel a rendszer, mert a cégek egy része a nyilvántartásban sem szerepel - kihasználják a munkavállalókat, sokszor a testi épségüket is kockáztatva.

A stratégiailag kulcsfontosságú vasúttal szándéka szerint kiemelten foglalkozni kívánó párt megyei vezetőjéhez az alábbi problémák, panaszok érkeztek: a kötelező pihenőidőt nem kapják meg a munkavállalók, nincs munkaruhájuk, védőfelszerelésük, túlórára kötelezik őket, késve kapnak fizetést, a szabadságot viszont nem adják ki nekik, ahogy a táppénzre való jogosultságukat sem ismerik el, és igen nagy arányú a feketefoglalkoztatás körükben.

Az összegyűjtött panaszokat Árgyelán ma írásbeli panasszal továbbítja a NAV illetékes ellenőrző osztályára, a vizsgálat lefolytatását és a visszásságok felszámolását kérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!