Hírek

2016.11.28. 18:59

Legyen mindig elegendő vér - ez a céljuk

Az ünnepi készülődés idején is szükség van az önkéntes véradókra - hívja fel a figyelmet a Vöröskereszt.

FMH-információ

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetétől érkezett felhívás a véradók segítségét kéri ahhoz, hogy a biztonságos betegellátáshoz nélkülözhetetlen vérmennyiség az adventi ünnepek alatt is biztosítva legyen. Ennek érdekében várják a potenciális önkéntes véradókat minden, véradásra meghirdetett helyszínen, ma, november 29-én például az Ybl Miklós Pénzügyi és Számviteli Szakközépiskolájában (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. - Barátság Háza) 11 és 14 óra között, illetve a Vérellátó Állomáson (Seregélyesi út 3., a Szent György Kórház klinikai tömbje előtt található épületében), ahol hétfőtől csütörtökig 8-15 óráig, pénteken: 8-14 óráig segíthetnek.

Az adott vér életet ment

Véradásra invitálja az önkénteseket a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete is december 6-án, kedden a fogyatékos emberek világnapja alkalmából. A rendezvényhez a Lárke tagjai és más fogyatékkal élők is csatlakoznak, fővédnöke Cser-Palkovics András polgármester.Minden véradót várnak a szervezők az Új Nemzedék Közösségi Térben (Kossuth utca 7.). A jövő keddi véradó akció részleteit Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Szokó Zsolt, a Lárke elnöke ismertette sajtótájékoztató keretében tegnap. Az önkéntes akcióra 13 és 17 óra között kerül sor a Lárke szervezésében, Székesfehérvár önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete és az Új Nemzedék Közösségi Tér támogatásával.Östör Annamária nagyon szép gesztusnak nevezte a Lárke december 6-ai véradó akcióját. Mint mondta, a szervezet ezzel a gesztussal abból ad vissza valamit, amit a társadalomtól kap. „Ez a kapcsolat teljes mértékig kölcsönös, hiszen nekünk szükségünk van rájuk, nekik pedig ránk. Nagyon szeretném, ha minél többen eljönnének a jövő keddi véradó akcióra!" - mondta Östör Annamária.Szokó Zsolt, a Lárke elnöke szerint a véradó akcióknak minden évben olyan üzenetet próbálnak adni, amely széleskörű befogadásra talál. „A jövő keddi véradó akciónk a fogyatékos emberek világnapja köré épül. Véleményünk szerint ebben az időszakban még inkább megerősödik az üzenete ennek a fontos témának" - mondta Szokó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!