Hírek

2016.11.23. 15:19

Lapunk segítségével találták meg Pixyt, az egy hétig bolyongó kölyök labradort

Máig rejtély, hogyan tudott a székesfehérvári Zrínyi utcából a forgalmas főutakon száguldozó autókat kikerülve majdnem Kislángig eljutni Pixy, a kilenc hónapos, életvidám labrador.

Házi Péter

Pixyt a lapunkban feladott hirdetés segítségével, 35 kilométerre Fehérvártól találták meg, három „kis gazdája" már nagyon várta őt otthon.

– Csütörtök reggel Pixyt nem találtuk a kertben. Azonnal elkezdtük keresni, a neten megosztottuk a fényképét és a környéken plakátragasztó akcióba kezdtünk. Három értékelhető bejelentést kaptunk, még Seregélyesre is elmentünk, állítólag ott is látták őt feltűnni. Persze, hiába, a kutyust nem találtuk meg – idézte fel a családi kedvenc eltűnése utáni eseményeket Popovics Nóra, aki, miután több nap is eltelt az eltűnés óta, arra gondolt, hogy talán olyasvalaki foghatta be a gyönyörű labradort, aki nem nagyon nézi a közösségi oldalakat.

Fotó: Molnár Artúr

Aztán amikor a Fejér Megyei Hírlapban, úgy egy hét elteltével megjelent Pixy fényképes hirdetése, Nóra férjét hamarosan felhívta egy idősebb úr, hogy ő bizony több napja megtalálta a kutyát. Pixy a Polgárdiból Kisláng felé vezető út mellett csatangolt, s amikor a férfi kinyitotta a kocsija ajtaját, a szelíd eb azonnal beugrott. A férfi, aki ugyancsak állatszerető ember, befogadta a kutyát, adott neki enni és várta, hogy majd valahogyan jelentkeznek a gazdái. Végül aztán fordítva történt, ő talált rájuk a hirdetés segítségével.

– Amíg a kocsiban ültünk, Kislángig végig azon izgultunk, hogy tényleg ő legyen az. És amikor megláttuk, óriási volt az öröm! Egyébként meglepően jó állapotban volt a kis szökdöső, csak a bolhák száma volt elképesztően magas – mondja most Nóra, akit nagyon megviseltek a történtek. De nála is jobban szomorkodott Nóra három lánya, Kata, Lilla és Zita.

– A kutyaiskolában, ahová járunk, az oktató azt mondta, Pixy nagyon emberhez szokott kutya, nem valószínű, hogy önszántából elhagyta volna a várost. Ezért is furcsa, hogy ilyen messze találták meg, lehet, hogy valaki felvette és esetleg tőle is megszökött? – találgatja a család. Mindenesetre gyorsan megerősítették a kerítéseket, hogy Pixy csatangolókedvét lelombozzák egy kicsit, mert korábban is volt olyan eset, hogy a drótkerítésnek aláásva átjutott a szomszédba, onnan pedig ki az utcára.

– Biztos, hogy Pixyt megviselte a közel egyhetes kaland, feltehetően több éjszakát tölthetett a szabadban. Miután hazaérkeztünk, „meg volt szeppenve": napokig nem ugatott. Ha beszélni tudna, kíváncsi lennék a kalandjaira – mondja nevetve Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!