Hírek

2016.11.18. 19:55

Döbbenten hallottuk - A fehérvári önkormányzat közleménye

Székesfehérvár - Az Országos Diákparlamenttel - melynek 2014 után 2017 februárjában ismét Székesfehérvár lesz a helyszíne -, illetve egy megyei, előkészítő tanácskozással kapcsolatban elmarasztaló hírek jelentek meg az országos sajtóban.

Fejér Megyei Hírlap

A hírek szerint az azon felszólaló egyik diákot korlátozták véleménye szabad kifejtésében. Az önkormányzat közleményt adott ki ennek kapcsán.Eszerint az önkormányzata, mint rendező ezúton nyilvánítja ki, hogy az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem kívánja korlátozni, a magyar diákság küldöttei természetesen mindazon jogaikkal élhetnek majd, amelyeket a törvény minden állampolgárnak biztosít akár nagy, nyilvános rendezvények alkalmával is.


Képünk a diákparlamenti küldöttválasztáskor készült Fotó: Simon Erika

A város vezetése örül neki és megtiszteltetésnek veszi, hogy a jövő generációk legaktívabb tagjai a koronázóváros, a nemzet történelmi fővárosa falai között tanulhatják meg, hogyan élhetnek demokratikus jogaikkal és alakíthatják életüket. Ugyanakkor döbbenten hallottuk, hogy egy párt nyíltan beavatkozott a diákparlament munkájába. Tiszteljük annyira fiataljainkat, hogy nem kell a kezüket fogni és tollba mondani nekik, hogy mik az őket érintő problémák. Ezt ők pontosan tudják és ki is tudják azt fejezni. Székesfehérvár, mint a Diákparlamentnek otthont adó város, arra kéri a pártokat, hogy ne vegyék el a fiatalok kedvét a diákönkormányzati munkától azzal, hogy ebből is pártpolitikát csinálnak. A Diákparlament a fiataloké. Maradjon is az övék! - zárul a közlemény

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!