Hírek

2016.10.28. 19:10

Közös érdekünk - Egymásra vagyunk utalva

Székesfehérvár - Ma a szakképzett munkaerő hiánya a legnagyobb kihívás a magyar és az osztrák gazdaság számára is. Ez a megállapítás tegnap a Gazdaság Házában hangzott el azon az magyar-osztrák gazdasági fórumon, amelyet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett.

Klecska Ernő

Radetzky Jenő, a megyei gazdasági önkormányzat elnöke kiemelte: az utóbbi időben a migrációs helyzet miatti kommunikációs kampány elvitte a figyelmet a gazdaságról, pedig új, innovatív együttműködési módszerek kidolgozása, közös jelenünk megerősítése az Európai Unióban megkérdőjelezhetetlen kölcsönös érdek. Ralph Scheide, az Osztrák Köztársaság nagykövete fontosnak nevezte, hogy a közép-európai térség országai szorosabban működjenek együtt egymással, ebben egyaránt érdekelt Ausztria és Magyarország is.

Ralph Scheide nagykövet
Fotó: Koppán Viktor

Radetzky Jenő hangsúlyozta: a két ország között tradicionális, élénk és erős a kapcsolat és az a cél, hogy hazánk tizenöt éven belül elérje az osztrák gazdaság szintjét. Ehhez szerinte a nyugati kapcsolatok piac megtartására és bővítésére van szükség.

Ralph Scheide nagykövet kiemelte a duális szakképzés fontosságát, s arról beszélt, hogy ezzel a fiatalokat egyre inkább közelebb vihetjük a munka világához.

A rendezvényen felszólalt Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács elnöke. A szakember kiemelte: az állami büdzsé teljesülése az időarányosnak megfelelő, a várható folyamatok alapján a tervezett 2 százalékos hiány teljesíthető, sőt alacsonyabb is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!