Hírek

2016.10.24. 13:10

Kedden kezdhetik a Palotavárosba vezető új út építését

Székesfehérvár – A Varga-csatorna mederburkolását követően, illetve azzal párhuzamosan kedden megkezdődik a Palotavárosba vezető új út építése. A kivitelezőnek 90 napja van az építésre, ha az idő kedvező, hamarabb is elkészülhetnek.

Házi Péter

Amióta a belváros irányából autózók a Palotai útról nem kanyarodhatnak a Kelemen Béla utcára, egyre többen hiányolják egy olyan út megépítését, ami alternatívát jelent a városrészbe való bejutáshoz.

Fotó: Molnár Artúr

Ezért kezdték el a Palotai utat és a Jankovich utcát a Bőrgyár utcán át összekötő út építését. Pontosabban először a Varga-csatornát kell rendbe tenni, ez a munka már korábban megkezdődött, a kivitelezés határideje pedig január közepe. Ez a munka azért igen fontos, mert a Felsővárosban és a Vezér utcákban megépülő csapadékgyűjtők ide hozzák majd a jelenleginél jóval nagyobb mennyiségű csapadékvizet, amit a földárok nem tudna levezetni.

A csatornát jelenleg kétszáz méter hosszan betonelemekkel burkolják, a munkálatok során már elkészült annak az áteresznek az építése, amelyet a régi gyalogos híd helyére tettek le. Erre az átereszre kerül egy vasbeton lemez, amire pedig a hét méter szélességű kétszer egy sávos út kerül. Az út mellett gyalogjárdát is építenek és persze lesz új közvilágítás is. Amint Szigli István önkormányzati képviselő elmondta, kedden adják át a munkaterületet az útépítést végző vállalkozónak, akinek 90 napja lesz az út megépítésére. Ha az időjárás lehetővé teszi, ennél hamarabb is elkészülhet majd az építkezés. A Varga-csatorna felett átvezető út hét méter széles és 120 méter hosszú lesz. Ez az út köti össze a Schwäbisch Gmünd utat a Gellért új sorral, az új szakasz pedig tehermentesíteni fogja a Kelemen Béla és a Palotai út kereszteződését.

Az új út mindkét végén „mini körforgalom” épül, a Tobak utca felől érkezőknek elsőbbséget kell majd adniuk a Palotavárosból az új úton kiérkezőknek. Az út másik végén, a Jankovich utcánál is kiépül egy mini körforgalom a könnyebb rácsatlakozás érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!