Hírek

2016.03.29. 09:23

"Tolvaj, stróman" - ezeket a szavakat kiabálta be az Együtt párt képviselete a földárverésen (frissítve)

Mészáros Lőrinc vásárolta meg 44,4 millió forintért az Alcsútdobozon lévő földet. A felcsúti polgármestert ügyvédje képviselte.

Laci Patrícia

A helyi és országos ellenzéki politikusok és aktivisták már tegnap reggel 7 órakor kivonultak a Seregélyesi úti épület elé. Ott egy olyan földárverést tartottak, ahol az Orbán-család hatvanpusztai birtoka melletti területet is értékesítették. A demonstráción ott volt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, illetve Juhász Péter, a párt alelnöke is, ők közös sajtótájékoztatón fejezték ki nemtetszésüket.

Fotó: Koppán Viktor

Az Együtt véleménye szerint ez a földárverés egy újabb lehetőség arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „strómanjai” tovább gyarapítsák a vagyonukat törvénytelen módon – hangzott el. Juhász Péter felszólította a miniszterelnököt, hogy álljon a nyilvánosság elé, s számoljon el a vagyonával:

– Orbán Viktor mutassa meg, mi áll a lakcímkártyájában. Mondja el, hol lakik, mi az a birtok, amit igénybe vesz? Ha nem a hatvanpusztai az, amelyen bevallása szerint a kutyája él.

A közös sajtótájékoztató után az Együtt pártvezetői és aktivistái elfoglalták a helyüket a kutató intézetben tartott árverésen. Az ellenzékiek közül nem csak az Együtt párt képviseltette magát az árverésen tiltakozása jeléül. Ott volt Márton Roland, az MSZP székesfehérvári elnöke, országos alelnöke, a szocialista párt veszprém megyei elnöke, Gőgös Zoltán, illetve Földi Judit, a DK fehérvári elnöke is. Vágó Gábor, volt LMP-s képviselő, alapító tag is megjelent az eseményen.

Az árverés 9 órakor kezdődött. Az első birtok, amelyre lehetett licitálni, az Alcsútdobozon található 36 hektáros, valamint 7287 négyzetméteres földterület volt. Erre az ingatlanra csak egyetlen érvényes regisztráció érkezett. A területet a kikiáltási áron, 44,4 millió forintért, Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester képviseletében jogi képviselője „vette” meg. Miután hivatalosan is elárverezték a földbirtokot, az Együtt képviselői azonnal bekiabálással zavarta meg az földárverést.

– Tolvaj! Stróman! – ezeket a szavakat vágták az ügyvéd fejéhez, aki erre nem reagált semmit sem.

 

Ezután Juhász Péter és Szigetvári Viktor is elhagyta a termet, majd a demonstrációjuk helyszínén levonták mind a ketten a következtetéseiket. Az Együtt elnökének ez volt a véleménye a történésekről:

– Láthattuk, hogy a földárverések korrupt rendszere ment tovább. Egy ügyvéd strómanokat képviselve, önmaga identitását fel nem fedve elvitt több mint 40 millió forintért, a szakértők szerint fél áron, egy alcsútdobozi földet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!