Hírek

2016.02.27. 14:48

Kolbász a köbön

Székesfehérvár - Harmadik alakalommal is megrendezték a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a Jancsárkertben.

Sebestyén Lilla

Még csak be sem kellett lépni ahhoz a Jancsárkertben felállított nagy sátorba, hogy tudja az ember: jófajta fesztiválra érkezett. Már messziről érezni lehetett ugyanis a ínycsiklandó kolbász illatát, és hallani a Tekerős Barátok együttes népi zenéjét.

A III. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált idén is a Fehérvári Polgárok és a Jancsárkert Egyesület rendezte meg. A versenyre húsz csapat jelentkezett, akiknek a nap végére öt kiló darált húsból kellett isteni sült kolbászokat rittyenteniük. Azonban nem csak íz számított, a négytagú zsűri a kreativitást is díjazta: így eshetett, hogy az egyik standnál például egy kolbászból készült házikó, gémeskút és guszta, zöldségekkel kirakott tál várta a nézelődőket.

A Kolbikák és a lányok nevet viselő csapat igazán kitett magáért. A dekorációért felelős Cser-Palkovics Zoltán elárulta, ez a második alakalom, hogy kijönnek családostul a rendezvényre, és nagyon jól érzik magukat. Kérdésemre, mi a jó kolbász titka, azonnal rávágja: a fűszerezés és az igazi bél. A csapat egyébként nem egy különleges kolbásszal készült a rendezvényre, van göngyölt húsos, zöldséges és még mogyorókrémes is.

Azonban nem ez volt az egyetlen meghökkentő az idei fesztiválon: a nagy sátorban például volt, aki gulyást főzött és életnagyságú babákkal édesgette magához az érdeklődőket egy másik standnál pedig az AFS cserediák program diákjaival találkoztunk.

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjai szintén képviselték magukat a megmérettetésen. Varga Lajos, a csapatkapitány elmondta, ők bizony a klasszikus, falusi kolbászra esküsznek.

Reménykedjünk benne, hogy a zsűri is díjazza majd a régi, jól bevált ízvilágot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!