Hírek

2016.01.09. 10:06

Négyen sérültek meg a fehérvári lakástűzben (frissítve)

Székesfehérvár - A Kodolányi utca egyik négyemeletes házának harmadik emeletén kigyulladt egy lakás szombaton délelőtt.

Szabó Zoltán

Tűz keletkezett egy lakóépület harmadik szintjén Székesfehérváron, a Kodolányi János utcában. A tűzhöz nagy erőkkel, négy egységgel, köztük egy magasból mentő járművel vonultak a város hivatásos tűzoltói. Az oltási munkálatok megkezdése mellett átvizsgálták a lakóépületet, több lakót kimenekítettek a szabadba.

Fotó: Molnár Artúr

A tüzet végül eloltották, nem terjedt át más lakásra a harmadik emeletről. Az érintett lakásban egy ember égési sérüléseket, két ember pedig füstmérgezést szenvedett, egy lakó, akit a negyedik emeletről mentettek ki, szintén füstmérgezést szenvedett a mentők szerint.

A lakók jelenleg a ház előtt várják, hogy visszatérhessenek otthonukba, a helyszíni munkálatokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Fotó: Lemli Ferenc

Kollégánk friss tudósítása a helyszínről:

Szinte teljesen kiégett szombaton délelőtt egy palotavárosi panelépület harmadik emeleti lakása a Kodolányi utcában. Amikor a helyszínre értünk, éppen akkor húzott el egy mentőautó, az érintett lakás erkélyéről pedig kormos víz  folyt le a ház falán. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője  a feol.hu-nak elmondta, hogy a  karácsonyfa gyulladt ki, a lángok egy pillanat alatt átterjedtek a függönyre, és a lakók a tüzet már nem tudták megfékezni. A 3 gépjárműfecskendővel és egy létrás autóval érkező tűzoltók feladata az oltás mellett a mentés volt. Átvizsgálták az épületet,  és az egyik negyedik emeleti lakásból, amelynek helyiségei teljesen megteltek füsttel, kimentették a tulajdonost.

Fotó: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Négy embert vittek kórházba, tette hozzá a szóvivő, egyiküket égési sérülés, a többieket esetleges füstmérgezés miatt. A tűz  keletkezésének okát vizsgálják.

Fotó: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Beszéltünk a lakás tulajdonosával is. Azt mondta, hogy bontották a karácsonyfát, ami valamiért meggyulladt.  Megpróbálták kidobni az erkélyen át, de amikor kinyitották az ajtót, a fa még jobban lángra kapott, akkor égett meg a felesége is. Pokrócot rádobva sem sikerült eloltani, pillanatok alatt égett minden. El kellett hagyniuk a lakást, tulajdonképpen még pizsamában. Feleségét és egyik lányát kórházba vitték, úgy volt, őt végül nem kellett bevinni. minden személyes tárgya, irata odaveszett a tűzben.

Fotó: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is felhívja a figyelmet, hogy az ünnepi időszak után a még le nem bontott karácsonyfák a meleg, szobai hőmérsékleten történő folyamatos száradás és a magas gyantatartalom miatt nagyon gyúlékonyak. Gyertyát és csillagszórót ne gyújtsanak meg a fenyőfák közvetlen közelében sem, és a lámpafüzérek használatával is fokozott körültekintéssel járjanak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!