Hírek

2015.11.06. 12:59

Előzetesbe vették az "öregezőket", akik idős embereket fosztottak ki (frissítve)

Székesfehérvár - Az idős embereket átverő és kifosztó két asszony előzetes letartóztatásáról döntött ma a bíróság. Az indok szerint el akarták kerülni, hogy megfélemlítsék az idős tanúkat. December 6-ig lesz előzetesben a két gyanúsított.

S. Töttő Rita

Magát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság alkalmazottainak kiadva próbált meg kifosztani egy idős asszonyt november 4-én két nő, akik a délutáni órákban csengettek be a nénihez. Juhász András megyei főügyész a feol.hu-nak elárulta: a két gyanúsított ugyanis így akart bejutni a lakásba, ahol terveik szerint elterelték volna az idős asszony figyelmét, hogy meglophassák. Ám szerencsére a „majdnem áldozat” gyanút fogott, ezért visszahívta a két nőt egy későbbi időpontra. Nem felejtette el értesíteni ekkor a rendőrséget sem, amely így könnyedén tetten érhette a csalókat. A Fejér Megyei Főügyészség vezetője elárulta: a gyanúsítottakkal szemben hasonló bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban. Nem meglepő, hogy ezeket a bűncselekményeket kizárólag idős, egészségi állapotukban megromlott személyekkel szemben követték el.  S mivel félő, hogy megfélemlítik az idős tanúkat, illetve hogy hasonló módon próbálnak becsapni másokat is, az ügyészség kifosztás kísérlete miatt kérte előzetes letartóztatásukat. A bíróság végül rendelkezett: a két nő december 6-ig élvezheti az előzetes fogda vendégszeretetét.

(A cikkhez használt képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!