Hírek

2015.11.10. 09:56

Másodszor is világkupa győztes az erőemelő tűzoltó

Kategóriájában és az abszolút összesített versenyben is aranyéremmel tért haza a GPC erőemelő világkupáról Szűcs Attila c. tűzoltó zászlós, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletének munkatársa.

A világversenyt november 4. és 8. között rendezték meg Füzesgyarmaton több mint négyszáz résztvevővel. Szűcs Attila a száz kilogrammos súlycsoportban indult, és összesen nyolcszázhatvan kilogramm emelt teljesítménnyel már másodszor nyert világkupát. Szűcs Attila közel húsz éve kezdett el súlyzós edzésekkel foglalkozni. Erőemelésben kétszer nyert tűzoltó olimpiát, hat évig volt a világ legerősebb tűzoltója száz kilogrammos súlycsoportban. 2010-ben átigazolt a profi ligához, többszörös világ- és Európa-bajnok, háromszoros világcsúcstartó.

Fotó: Szűcs Attila - Facebook

A november 4. és 8. között Füzesgyarmaton megrendezett GPC Világ Kupán erőemelésben és ezen belül a felhúzásban is aranyérmet szerzett a száz kilogrammosok súlycsoportjában. Mindkét kategóriában, valamint az abszolút összesített versenyben – ahol a súlycsoportok nem számítottak – első helyezést ért el, ezzel a tavalyi WPC világkupa győzelme után már második alkalommal nyert világkupát. A füzesgyarmati versenyen az erőemeléshez tartozó guggolás során háromszázhatvan kilogrammot, fekvenyomásban kétszázötven kilogrammot, a felhúzás során kétszáznegyven kilogrammot emelt, így összesen nyolcszázhatvan kilogrammos teljesítménnyel zárta a versenyt.

Szűcs Attiláról bővebben a „Katasztrófavédelem" áprilisi elektronikus lapszámában is olvashatnak „Ha az Ati megy, a daru már nem kell" címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!