Hírek

2015.09.27. 18:30

Alap: megyei polgárőrnap kitüntetésekkel

Alap – A tizenhatodik Fejér megyei polgárőrnapot a Kazsoki tanyán, a vadászháznál rendezte meg a megyei szövetség és a helyi polgárőr szervezet. Az ünnepen kitüntetéseket adtak át.

V. Varga József

Tovább erősödött a polgárőr mozgalom szűkebb pátriánkban – hangzott el vasárnap a megyei polgárőrnapon. Fejér megyében száz (!) polgárőr szervezet működik, több ezer polgárőrrel, a száznyolc települést tekintve mindez kivételes rekord. A bűnmegelőzésben, a közbiztonság javításában a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzatok együtt érhetnek el sikereket.

A közösségerősítés, a barátság és a szórakozás jegyében telt a nap, finom ételek csábítottak, bemutatók zajlottak, kulturális produkciók sorjáztak.

Simon László kormánymegbízott megyezászlót adományozott a megyei polgárőr szövetségnek. Az ünnepen kitüntetéseket és elismeréseket adott át Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megyei rendőrfőkapitány és Cseh István, a megyei polgárőr szövetség elnöke.

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntették ki Méhes Lajosnét, Alap polgármesterét és ifj. Kasztner Lászlót, a pusztaszabolcsi polgárőrség polgárőrét. Az érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át Katona Attila, az alsószentiváni polgárőrség polgárőre, Dér Attila rendőr főtörzszászlós (Gárdonyi Rendőrkapitányság) és Rompos Mihály, az alapi polgárőrség elnöke. Bronz fokozatot kapott Balog Sándorné, az alapi polgárőrség titkára, Sztronga Bettina, a megyei polgárőr szövetség sajtóreferense és Szabó Tamás, a dinnyési polgárőrség elnöke.

A ceremónián az országos szövetség elnöki dicséreteit is átadták, a Szent László-emlékplakettekkel, az Év polgárőre kitüntetésekkel, valamint rendőrségi jutalmakkal és ajándéktárgyakkal egyetemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!