Hírek

2015.08.05. 08:14

Helyreigazítás

A "Megszólalt a dúla is a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében" című írásunkban Mné V. Felíciára vonatkozóan valótlan tényállítások közlésére került sor az alábbiak szerint:

1. Nem felel meg a valóságnak, hogy "sokadik idézésre - mindeddig nem jelent meg" a dúla, illetve nem felel meg a valóságnak az sem, hogy "sorozatban kimentette a magát". Ezzel szemben a valós tény az, hogy két alkalommal nem jelent meg, és mindkét ízben jogszerű volt távolmaradása.

2. Nem felel meg a valóságnak, hogy "M-né V. Felícia esetében már a rendőri elővezetést fontolgatta a bírónő." Ezzel szemben a valós tény az, hogy távolmaradását mindkét ízben jogszerűen mentette ki, így egyáltalán nem állt fenn az elővezetés jogszabályi feltétele, ez fel sem merülhetett.

3. Nem felel meg a valóságnak, hogy "vele szemben más ügyben eljárás folyik". Ezzel szemben a valós tény az, hogy a hivatkozott ügyben (halvaszületett csecsemő, 2015. február 18.) közigazgatási eljárás indult, melyben M.-né V. Felícia tanúként szerepel, ellene semmilyen eljárás nem indult, és nem is folyik.

4. Nem felel meg a valóságnak, hogy a hivatkozott ügyben (halvaszületett csecsemő, 2015. február 18.) az "újszülött elhalálozott". Ezzel szemben a valós tény az, hogy a hivatkozott ügyben (halvaszületett csecsemő, 2015. február 18.) a magzat még szülés közben, azaz az élveszületés előtt halt meg, így nem beszélhetünk az újszülött haláláról.

5. Nem felel meg a valóságnak, hogy "a szülők pedig feljelentették M.-nét". Ezzel szemben a valós tény az, hogy a hivatkozott ügyben (halvaszületett csecsemő, 2015. február 18.) ellene sem büntető, sem más hatósági eljárás nem folyik, feljelentést sem tett senki, így a konkrét esetben érintett szülők sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!