Hírek

2015.07.21. 14:42

Ingyen dolgozik az ács, a villanyszerelő is - Hamarosan elkezdheti a felújítást a középbogárdi család

Középbogárd - Június 15-én, az óriási viharban egy villámcsapott a Zsoldos család házába. Az otthonuk teljesen leégett, sokan próbálnak segíteni, hamarosan kezdhetik a felújítást. Végre.

Házi Péter

Amint arról beszámoltunk, szinte csodával határos módon maradtak életben annak a középbogárdi háznak a lakói, amelyik épületbe június közepén egy komoly villám csapott bele. Mire Zsoldosék feleszméltek, már az egész otthonuk lángokban állt. Gyakorlatilag odalett mindenük. Szerencsére az életük nem!

- El sem tudom mondani, milyen sok felajánlást, segítséget kaptunk, a munkahelyünk is gyűjtést rendezett, sokan hoztak adományokat, ruhát, amire szükségünk van. A tetőhöz szükséges faanyagot holnap vásároljuk meg és ezzel végre elkezdődhet az otthonunk újjáépítése - mondja Zsoldos Róbert, akt arról kérdeztünk, helyrejöttek-e már lelkileg az egy hónapja történt tragédia óta. Mint mondja, talán csak akkor nyugszanak meg, ha már újra visszaköltözhetnek majd a házba. Hogy ez mikor lesz, most még nagyon nem látni, de lelkiekben is sok erőt adnak nekik az önzetlen segítségek. Az például, hogy az ács ingyen készíti el a tetőszerkezetet, vagy, hogy a villanyszerelő is sok-sok munkát ingyen végez el számukra.

A biztosító korábban a tönkremenet, elégett ingóságaikra fizette ki a kárt, most várják, hogy végre megérkezzen a felújításhoz szükséges összeg. Nem lesz kis munka, addig a család albérletben lakik, Róbert lánytestvére pedig párjáékhoz költözött. Kitartást nekik!

A teljesen kiégett házon először a tetőt kell megcsinálni. Fotó: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!