Hírek

2015.06.11. 18:20

Nem lett eljárás a seregélyesi adósságrendezés ügyében

Seregélyes – A bank elállt a keresetétől, most az önkormányzat kéri majd vissza pénzét. Ez az adósságrendezés vége.

Tribolt Lajos

A seregélyesi önkormányzat még 2012-ben kezdeményezett adósságrendezési eljárást. A számlavezető Raiffeisen Bankkal 2013. január végén egyezséget kötöttek, amiben megfogalmazták, mit, mikorra fizet ki az önkormányzat. Horváth Sándor polgármester azt mondja, mindent teljesítettek.

Ennek ellenére a bank adósságrendezési eljárást kezdeményezett ellenük, mondván nem fizettek ki mindent és még 50-60 milliós összeget követelt. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla mondta ki az eljárás megszüntetését, azaz az önkormányzatnak adott igazat.

Ennek ellenére a bank idén márciusban peres eljárást kezdeményezett az önkormányzat ellen és a vélt tartozás fejében közel 13 millió forintot vett le az önkormányzat számlájáról. Erről már Mihályi Mónika, az önkormányzat ügyvédje beszélt, hiszen az adósságrendezési eljárás kezdetétől ő képviseli a testületet. Az első tárgyalási nap e hét csütörtökjén lett volna, ám a bank a per érdemi tárgyalása előtt elállt a keresetétől, így végül nem lett per.

Most az önkormányzat következik, hiszen szeretnének hozzájutni a szerintük a számlájukról jogtalanul levett összeghez, így kezdeményezik annak visszafizetését.

Horváth Sándor elmondta, nekik ezek jelentős összegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!