Hírek

2015.03.13. 18:55

Félelemben tartották, verték a rabszolgaként kezelt férfit

Pusztaegres - Rabszolga volt saját házában az a fiatalember, akit március 9-én menekítettek ki börtönéből a rendőrök. Egy hat gyermekes, eredetileg bérlőként beköltöző házaspár uralkodott a fiú, és egy befogadott hajléktalan felett.

Sebestyén Lilla

Pusztaegresen, egy apró, mindössze kétszobás parasztházban él az ügy sértette, egy fiatalember, aki az év elején adta ki és egyben osztotta meg otthonát egy hat gyermekes házaspárral, L. Attilával és L.-né J. Hajnalkával.

Nem sokkal később kiderült, rossz döntést hozott.

A házaspár elkezdett uralkodni a fiún: nem fizettek lakbért, elvégeztették vele a ház körüli munkákat, kiforgatták vagyonából és szolgaként tartották. Sőt, rávették arra is, hogy hozzájáruljon a család lakcímére való bejelentkezéséhez is.

Információnk szerint ellentmondást nem tűrtek, ha a tulaj nem csinált meg valamit a büntetése verés volt. Sokszor a gyerekek előtt történt a bántalmazás.

Nem beszélhetett senkivel és a falut sem hagyhatta el a közel húsz esztendős fiatalember
Fotó: pestisracok.hu

A történetet még szomorúbbá teszi, hogy nem ő volt az egyetlen a házban, akivel ezt tették.

- Tudomásunk szerint egy nyugdíjas hajléktalant is befogadtak , aki egészségügyi állapota miatt igen magas nyugdíjtámogatást kap. Elvették a pénzét, hitelre elektronikai cikkeket vásároltattak vele és szintén szolgaként tartották - meséli Batári Róbert rendőr főtörzsőrmester, aki társával, Sallai Géza törzsőrmesterrel együtt tartóztatta le a házaspárt március 9-én hajnalban.

- Nagy munka volt, a gyám hivatal munkatársai azonnal gondozásba vették a hat gyermeket, mi pedig a sértett tanúvallomását követően elhelyeztük a ház tulaját egy ideiglenes szálláshelyen, hogy megvédjük a további bántalmazástól - magyarázza Róbert.

Mint megtudtuk, L. Attilának nem ez az első összetűzése a törvénnyel, többszörösen büntetett előéletű és jelenleg is büntetőeljárások hatálya alatt áll.

A sárbogárdi rendőrség helyi, körzeti megbízottja azt is elárulta, a településen sokan beszéltek róla, hogy valami nincs rendben a fiúval és a helyi vezetőség is jelezte a problémát a rendőrség fel, így sikerült kézre keríteni a házaspárt.

Mint megtudtuk, a két férfinak megtiltották hogy beszéljenek a falusiakkal, mindenféle kommunikációt szolgáló készüléküket elkobozták, sőt el sem hagyhatták a települést, így bár a fiatalabb fiúnak van gyámja, nem tudta értesíteni.

A házban állítólag élhetetlen körülmények uralkodtak. A hely szűk volt tíz embernek, ráadásul a higiéniai szempontból sem volt már alkalmas lakhatásra.

A házaspárt most kényszerítés bűntettével gyanúsítják, amelyért három évig terjedő szabadság vesztés a kiszabható büntetés. Az Fejér Megyei Főügyézség indítványozta L. Attila előzetes letartóztatását azzal az indokkal, hogy reális veszélye fennáll, hogy bűncselekmények elkövetése útján biztosítja megélhetését és szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve a bizonyítási eljárást megnehezítenék.

Az indítványt péntek este elfogadták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!