Hírek

2015.03.18. 15:05

A 75. évfordulón egy végzős diákra ruházták át az igazgatói hatáskört a Széchenyiben

Székesfehérvár - Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli a héten a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola. Szerdán fordított napot tartottak, és megválasztották az iskola királyát is.

Buthy Lilla

A diákok tartottak órákat és adtak elő vidám jeleneteket, továbbá egyetlen kifordított napra az igazgatói hatáskör jelentős részét átruházták egy diákok által választott királyra is. Becsületes, méltó küzdelemben és egy informatikai rendszerrel megtámogatott, tiszta verseny eredményeképp született meg a győztes. Az iskolarádió is élőben adta a királyválasztást: az iskola aulájában gyűltek össze a választók és a jelöltek az eredményhirdetésre, itt zajlott a koronázási ceremónia is. A koronázási jelvények, jelen esetben a díszes korona, az iskola kulcsa és a felelősséget jelképező bélyegző, a 13. g osztályos Almási Rezső Mátéhoz kerültek. Az egyetlen napig uralkodó király, vagyis a megbízott igazgató egyébként az indie rockot játszó székesfehérvári csapat, a Pythagoras énekese.

Óriás aranykulcs, bélyegző és persze korona: ezek voltak Almási Rezső Máté koronázási jelvényei. Fotó: Molnár Artúr

A végzős, kéttannyelvű osztályba járó diákigazgatót az igazi iskolavezető persze rögtön jó tanácsokkal látta el. Dominó Csaba igazgató elmondta, a vezetés arról szól, hogy rendszeresen nem várt eseményeket kell teljesíteni. Felidézte, hogy a Vörösmarty Színházban rendezett János vitéz gálaműsoron az iskola hangos sikert aratott, így az első diákigazgatói feladat lehetne, hogy elismerést talál ki a harminc év után újra felállított diákszínpad tagjainak. A titkárság és az igazgatóhelyettesek is segítik majd az újdonsült vezető munkáját, de gyorsnak kell lennie, királysága csak egyetlen napra szól.

Dominó Csaba elmondta, nem csupán ez a hét, az egész tanév a centenárium jegyében zajlott: már az első tanítási napon megalkották az iskola élőképéből a hetvenötös számot, ez lett a tanév logója is.

– Ez az év nekem is sokat jelent, hiszen én is ebbe az iskolába jártam, sőt édesapám is, így az iskola életútját már régóta figyelemmel követem, az életem része – mesélte az igazgató. Hozzátette: – Rendkívül jó tanítványaink vannak, a világ minden területén sikereket érnek el, mind a tudományos, mind a kulturális életben. Az iskolánkban diákszerető, humanista gondolkodású tanárok tanítanak, ezzel a nappal ezt is szerettük volna megmutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!