Hírek

2015.02.26. 19:01

„A tél gyermekszemmel” pályázat legjobbjai

Székesfehérvár – A tél gyermekszemmel nevet viselő rajzpályázatunk kis alkotóit díjaztuk csütörtökön, szerkesztőségünkben.

Sebestyén Lilla

Változatos, fantáziadús gyermekrajzok ékesítik a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségének falait, ahol csütörtökön már nem csak a munkatársak, hanem a gyermekek, szülők, tanítónénik is megcsodálhatták A tél gyermekszemmel című rajzpályázatunk legszebb alkotásait.

Galovics Luca, Valicsek Zétény, Vas Rebeka, Merényi Eszter, Turi Zsófia, Dzsaja Erik és Benedek Nikolett büszkén mutatták meg télről szóló alkotásaikat a kamerának a díjátadó után. Fotó: Koppán Viktor

A díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitón Zajácz D. Zoltán, a hírlap digitális főszerkesztője és szerkesztőségi menedzsere elmondta vendégeinknek, hogy több mint háromszáz alkotás érkezett be hozzánk, két kategóriában, így igen nehéz volt a döntés az értékelést illetően. Sőt, a zsűrinek – amit szakértelmével és tudásával Pinke Miklós művész-tanár is segített – olyan mód vérzett a szíve, hogy kettő helyett három első helyezettet is választott.

Így az 5-9 esztendősök kategóriájában az első díjat megosztva, ketten nyerték el: Galovics Luca és Valicsek Zétény, míg a 10-15 évesek körében Turi Zsófia bizonyult a legjobbnak. Utóbbi díjazottunk egy számítógéppel rajzolt képpel pályázott, alkotásán két hógolyózó csíntalan fiatal élvezi ki a tél örömeit. Mint megtudom, Zsófia a saját két kezével is szeret rajzolni, így – egérrel – azonban nagyobb kihívást jelentett a feladat.

Valicsek Zétény egy emberes kézfogás kíséretében vette át megérdemelt ajándékát Zajácz D. Zoltán digitális főszerkesztőtől. Fotó: Koppán Viktor

De nem ő volt az egyetlen, aki különleges technikát választott: volt aki magokból dolgozott, más montázst készített tél témában és olyan is akadt, aki háromdimenziós alkotással pályázott.

Luca például a zsírkrétákat hívta segítségül. és most nagyon örül, hogy a zsűri az ö képét is kiválasztotta. Amikor megkérdezem, számíthatunk-e jövőre is a rajzaira, magabiztosan bólogat.

De nem feledkeztünk meg a második és harmadik helyezettekről sem: a hat éves Vas Rebekáról, Dzsaja Erikről, Merényi Eszterről és Benedek Nikolettről sem. A díjazott gyerekek jutalmul oklevelet, belépőket és könyv utalványt kaptak, a különdíjas diákok pedig egy mese könyvvel gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!