Hírek

2015.01.20. 13:13

A legfontosabb feladat továbbra is a megelőzés

A már megkezdett úton haladva fő feladatának továbbra is a lakosság tájékoztatását tűzte ki célul a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2015-ben. Az elmúlt év eredményeit és az idei feladatokat január 20-án összegezték a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az értekezleten Magosi Lajos tűzoltó ezredes, elnök köszöntőjét követően Vizi Ignác tűzoltó őrnagy, a bizottság titkára ismertette a testület 2014. évi eredményeit.  A bizottság az aktuális időjárást figyelembe véve már márciusban megkezdte a szabadtéri tüzek megelőzését segítő propaganda tevékenységét. A mezőgazdasági betakarítási munkák témakörében a dunaújvárosi és a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség területén szakmai konferenciát rendeztek.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó hadnagy

Évközben a tagszervezetek munkatársai számos rendezvényen személyesen is részt vettek, ahol szakmai tájékoztatásuk mellett bemutatták az Országos Tűzmegelőzési Bizottság kiadványait, és a szezonális veszélyekkel kapcsolatos tudnivalókra hívták fel a figyelmet. Az ifjúság körében két rajzpályázat is lehetőséget adott a tűzmegelőzési ismeretek népszerűsítésére. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció" alkotó pályázat helyi elbírálásában vett részt a megyei szervezet, és segítette a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség gyermekrajzpályázatából nyílt kiállítás lebonyolítását. Decemberben egy látványos tűzoltási bemutatóval hívták fel a figyelmet a karácsonyi ünnepi időszakhoz köthető tűzesetek megelőzésére.

A Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2015-ben első feladatának jelölte meg a február elsején hatálya lépő új Országos Tűzvédelmi Szabályzat ismertetését. A szezonális veszélyekhez kapcsolódóan idén is rendszeresen tájékoztatókkal hívják fel a figyelmet a megelőzés fontosságára annak érdekében, hogy a szükséges tudnivalókat az állampolgárok minél szélesebb köre elsajátíthassa. Emellett a tagszervezetek oktatások tartásával részt szeretnének vállalni az oktatási intézmények tűz- és munkavédelmi ismereteinek fejlesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!