Hírek

2014.11.14. 14:11

Népzene: Kiemelt nívódíjak

Nagylók – A Hagyományos régiók, régiók hagyománya elnevezésű országos népzenei verseny döntőjén kiválóan szerepelt a lóki bakakórus és népdalkör, valamint a mezőföldi citerazenekar.

V. Varga József

A Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjén, Csepelen, csaknem ezerkétszáz szereplő lépett színpadra a napokban. A felnőtt kategóriában ötvenöt együttes, illetve szólóénekes mérettette meg tudását, ifjúsági kategóriában pedig harminckilenc csoport, illetve szólista versenyzett.

Nagy Imola mindhárom csoportja kiemelt nívódíjat kapott Csepelen. Fotó: V. Varga József

Amint Bakonyi Ágota művelődésszervező lapunknak elmondta: Nagy Imola szakmai és művészeti irányításával a Nagylóki Bakakórus, a Nagylóki Népdalkör és a mezőföldi Gerlice Citerazenekar is kiemelt nívódíjat érdemelt a tizedik alkalommal életre hívott népzenei seregszemlén. A „gerlicéket" a zsűri – Gerzanics Magdolna népzenekutató, Juhász Erika és Balogh Sándor népzenetanár – további különdíjjal jutalmazta. A szervezők a gálaműsorral a nemrégiben elhunyt Olsvai Imrére, a Vass Lajos Népzenei Szövetség egykori szakmai elnökére és a sárosdi Nagy Lászlóra, a népzenei szövetség egykori alelnökére emlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!